2022-05-15 52 浏览
误打误撞嚟咗呢度觅食,估唔到装修风格几有老香港情怀,地方宽阔,环境舒适,选址位于朗豪坊附近,嘢食种类超级多😹中式、西式、台式等等👍🏻▪️盐酥鸡扒肉燥拌面 $58盐酥鸡扒食落好crispy,鸡扒最怕会鞋呢个完全无🐔兼且够晒大块,食极都仲有;另外肉燥都几入味,以瘦肉为主,唔太多肥肉,面质软硬适中,好味😋▪️特式台湾牛肉汤面 $60呢个超级高质,味道有少少似康师傅个红烧牛肉面🐂汤底牛味满满超级浓郁;牛肉鲜嫩入味为数不少👍🏻今次拣选米粉更加配搭呢个汤底,忍唔住汤口都饮咗一大半。▪️炸黄金凤尾虾 $38以薯仔丝一圈圈包裹住凤尾虾🥔虾够哂弹牙,同薯仔呢个配搭好夹!睇得出呢道菜嘅心思同厨师嘅手艺。▪盐酥蚵仔 $38鲜甜嘅新鲜蚝仔无落任何调味🦪食得出当中个鲜味,不过我就觉得可以落少少盐调一调个鲜味就会更为出色🧂-▪️台式炭烧乌龙红茶 $21饮落去带有浓郁烟熏味嘅炭烧红茶☕️,饮落清清地好👍🏻-▪️绿茶红豆冰 $25带有少少苦涩味丝滑嘅绿茶鲜奶🍵再配搭埋香甜绵滑红豆🫘
误打误撞嚟咗呢度觅食,估唔到装修风格几有老香港情怀

▪️盐酥鸡扒肉燥拌面 $58

▪️特式台湾牛肉汤面 $60

▪️炸黄金凤尾虾 $38

▪盐酥蚵仔 $38
▪️台式炭烧乌龙红茶 $21
饮落去带有浓郁烟熏味嘅炭烧红茶☕️,饮落清清地好👍🏻
▪️绿茶红豆冰 $25
带有少少苦涩味丝滑嘅绿茶鲜奶🍵再配搭埋香甜绵滑红豆🫘