2015-09-28
之前旺角食过一次,但朋友话其实部队锅同人参鸡锅汤底更加正,所以经推荐下再试。外面等位都几细心,有玄米茶提供。内里环境都唔错,播住kpop有气氛,而且干净又唔太迫。汤底有人参鸡,个汤清清地带人参味,感觉健康养生,想健康的打边炉我会推荐呢个。另外部队锅就岩晒想食年糕同公仔面,因为呢d都比较入味。火锅食物款式提供都几多,除了一般火锅食品,仲特别在提供好多有韩国特色,例如有韩式猪皮,韩式猪大肠,韩式年糕,韩式鱼皮,韩式粉丝饺,韩式公仔面,韩式午餐肉,韩式肠仔。我当然有试过晒,觉得都全部都唔错。最喜欢系公仔面配部队锅汤底更加好味!而且我喜欢韩式年糕,煮过后年糕入晒泡菜汤汤底味再加韩式辣辣酱,就非常好。前菜有泡菜,豆芽,萝卜其他韩国食品有牛肉泡菜炒饭,韩式寿司仲有最爱沙律bar, 重点系有沙律菜同芝麻酱or醋! 因为我怕肥腻,食呢个岩晒!酱料我拣柚子醋,酸甜感觉开胃,特别的仲有韩式辣酱。饮品除左一般汽水,仲有果汁&韩式既茶包,有柚子绿茶同花茶,对我唔太饮甜野同要饮热饮同想健康既就必然之选。甜品有乳酪雪糕,有多款朱古力针&豆拣,仲有朱古力酱同士多啤梨酱。但我钟情于纯乳酪味,淡淡地乳酪味感觉健康,岩晒
前菜有泡菜,豆芽,萝卜
其他韩国食品有牛肉泡菜炒饭,韩式寿司
酱料我拣柚子醋,酸甜感觉开胃,特别的仲有韩式辣酱。
但我钟情于纯乳酪味,淡淡地乳酪味感觉健康,岩晒火锅完食番少少甜品中和番。