2022-04-08
-又系一间唔近地铁站嘅Cafe😂 佢嘅位置喺荃湾站同大窝口站中间,系个细细嘅商场入面一间细细嘅铺,目标应该坐到15人左右😛 星期六嘅12点嚟到,都几乎坐满👍🏻-😋 比利时窝夫 ($75)👉🏻 虽然佢个名叫比利时窝夫,但系其实系个全日早餐,入面除左有窝夫、三文鱼炒蛋、司华力肠、法兰克福肠、烟肉,同埋沙律菜,系个饱足感十足嘅早餐 (我最后系食唔晒😂)👉🏻 所有嘢都正常发挥,觉得最好食系个三文鱼炒蛋,三文鱼同蛋嘅比例非常好,识落好有层次感,唔会有一边特别抢味👉🏻 另外窝夫嘅口感系少脆,我自己个人就偏向钟意食脆卜卜嘅窝夫👉🏻👈🏻 不过食落都香嘅,配埋蜜糖,都很不错嘅🥰-😋 英伦热香饼 ($75)👉🏻 其实佢同比利时窝夫最大嘅分别就系窝夫转咗做热香饼🤣 同埋个炒蛋冇咗三文鱼😌👉🏻 个热香饼上面有个哈哈笑图案,非常IGable🤣 食𠮶阵个人心情都不自觉好起来😍 但系热香饼嘅味道就比较黏口,唔系我钟意嘅口感,个人都系钟意窝夫多啲🙈-🙋🏻♀️ 其他说说👉🏻 讲真呢度就唔系真系坐得好舒服,唔系预你坐低倾偈嘅Cafe,不过以价钱同味道来讲,算系几抵食👍🏻 另外小店就系满满嘅人情味,服务态度好好🥰👉🏻 除咗
😋 比利时窝夫 ($75)
😋 英伦热香饼 ($75)
🙋🏻♀️ 其他说说
👉🏻 除咗我呢两款全日早餐,佢仲有另外五款唔同嘅全日早餐,另外仲有意粉、汉堡等等,我净系睇个Menu都睇咗好耐😂 算系一间非常有诚意嘅小店👍🏻