烧烤堂价钱💲: 人均: $300-400好味程度😋: 4.3/5服务🍴: 3.7/5环境🗾: 3.7/5性价比🥢: 4/5回头率😚: 4/5-想食串烧,第一时间谂到呢间💛又唔算贵到离地的串烧店!系尖沙咀、旺角、铜锣湾呢D旺区都有,方便约frd去食!呢到好多选择,花多眼乱!今次去的尖沙咀分店有室内室外位分,好在都唔系好大油烟味🤪-✅✅: 川烧鲍鱼、孜然烧蒜蓉🍆、汁烧免治鸡肉软骨酿冬菇、西班牙五花腩、福冈味增松阪猪、盐烧豚肉芦笋卷、孜然豚肉蒜芯卷、麻辣豚肉韭菜花卷鲍鱼好juicy!调味刚好,又容易起出来食😍 茄子veli juicy,一丝丝扯出来,好味😝 酿冬菇都好特别,冬菇juicy,入面的鸡肉软骨好有口感🤩 五花腩同松阪猪都好香🐷味,油脂满满,调味唔会盖过原味道😎 芦笋、蒜芯同韭菜花卷全部都好嫩同爽脆,难得呢D菜都冇渣!😘呢啲卷保留到菜的爽脆,好正!-✅: 牛油芝士焗金菇、蜜糖烧菠萝、柚子鸡腿肉、麻辣鸡软骨、中切盐烧牛舌芯、盐烧prime牛小排呢个金菇真系铺满几种芝士,拉到丝又keep到入面菇的水润☺️ 菠萝juicy,甜滋滋的感觉,作为一餐的ending冇得顶🍍 鸡腿肉都嫩,正正常常~
烧烤堂
价钱💲: 人均: $300-400
好味程度😋: 4.3/5
服务🍴: 3.7/5
环境🗾: 3.7/5
性价比🥢: 4/5
回头率😚: 4/5

呢个金菇真系铺满几种芝士,拉到丝又keep到入面菇的水润☺️ 菠萝juicy,甜滋滋的感觉,作为一餐的ending冇得顶🍍 鸡腿肉都嫩,正正常常~ 鸡软骨可能因为体积比较细,所以会有D咸🤡 牛小排都系正常,牛舌就要叫到最后个只先好食😂

🆗麻辣鸡中翼、薄切牛舌尖渍烧、泰式猪颈肉、麻辣猪大肠。
鸡中翼有啲干,冇咩特别🤭 薄切牛舌呢个有D韧,同埋感觉唔牛舌,要叫就要叫厚切!🥲猪颈肉都系平平无奇的,不过酱汁都酸酸辣辣,唔差的😌 猪大肠其实都好香口,不过入面太多肥膏太邪恶,食落去啖啖猪的肥膏味,同埋有小小骚🤒

个人最钟意D豚肉卷,无论卷边种菜或荔枝,入面都保持到juicy同埋好够味!其实所有都唔差,但✅✅的真系我下次去会再叫的😬 但我食当日d单有啲甩漏,搞到我有啲招牌菜式都未食到eg. 鳗鱼玉子/明太子鸡皮卷etc. 追左几次都冇来我就放弃了🤧 希望D单可以跟得好啲啦!
同区美食🍧: #piggyfoodiein尖沙咀 #piggyfoodiein中环 #piggyfoodiein铜锣湾 #piggyfoodiein红磡 #piggyfoodiein旺角 #piggyfoodiein筲箕湾