2009-03-25 7 浏览
上完堂成8点几,女友落左o黎奥海接我,初头谂住不如食火㶽,行到神厨馆发现仲开门,谂都唔谂一个箭步冲左去先,推介女友吃美极香煎薄牛扒饭同煎蛋海苔窝烧墨鱼饼虽然系夜左d,无哂客人,但老板娘依然细心地为你送上沸水给你清洗食具,神厨在我俩点完餐才入厨房煮食物,一路等一路闻到香浓o既美极汁从厨房飘出,再不断听到煎炸的声音,令我肚子又打起鼓了.....美极香煎薄牛扒饭:薄牛扒香软嫰滑,美极汁加上大量蒜头及香葸,拌饭一流,喜欢重口味的一定觉得正,否则食落认该会觉得几咸煎蛋海苔窝烧墨鱼饼:坦白讲跟饭吃总是觉得唔多夹,今次散叫无左呢个感觉,香脆的墨鱼饼夹杂甘荀丝及墨鱼粒,口感极佳,饼面的紫菜(及蛋桨)为墨鱼饼增添了不少色彩,连椰菜食可减少一定热气,总括呢到o既墨鱼饼系集合哂色、香、味难得唔洗同人迫,食得真系开心d

难得唔洗同人迫,食得真系开心d
2009-03-23
  • 美极香煎薄牛扒饭,煎蛋海苔窝烧墨鱼饼