夜晚放工同妈妈兩母女去撑台脚 因为我妈唔食⽜肉所以叫左个海鲜餐 每人$328 加⼀一入去要先上楼梯先到餐厅内部,坐底就先有两碗小食可以医肚先, 落单之后,就有侍应即时黎预热个炉,海鲜会一碟碟摆系车仔度,到 预热一个程度就会帮你逐碟放入去 蒸~~~先食左个清蒸沙包蚬同海中虾,蚬几鲜甜,海中虾就正正常常。 再黎就系虫草花蒸鲍鱼,⼀⼈一 只,鲍鱼佢⽤左虫草花铺面,鲍鱼 够弹牙烟韧,花带有少少咸味,可以不用点酱油食会有其鲜味下一样就系蒜香粉丝蒸元贝,元⾙本身蒸既时间岩岩好,几易咬, 连埋粉丝蒜香⼗分惹味 之后到清蒸桶蚝,毎人有两只蚝, 我虽然有只食到有少少壳,但影响唔⼤,見到佢好饱满,食落感觉鲜得有点带腥。姜葱蒸鲜鱿,佢有埋⾖卜,个人就麻麻地D⾖卜,可能系就住鲜鱿既煮食时间,⾖卜仲有少少硬,D鲜鱿唔会蒸到好实好硬~~到左猪肉丸同墨鱼丸,⾃己就觉得 猪肉丸入⾯D梅菜令佢咸左D,我 就钟意墨鱼丸多D,较淋滑。最后个⾦银蒜蒸胜瓜,其实本人麻麻地胜瓜,觉得有种草腥味,但佢 好在蒸得够熟同淋淋,加埋⾦银蒜,令到我唔钟意既腥味降到最低 仲有个南瓜 粥食架!其实每蒸完⼀度海鲜都 会将佢蒸左

先食左个清蒸沙包蚬同海中虾,蚬几鲜甜,海中虾就正正常常。

仲有个南瓜 粥食架!

其实每蒸完⼀度海鲜都 会将佢蒸左出黎既⽔倒落蒸隔下面既粥底。其实除左南瓜底,仲有其他选择架,同埋佢会叫你选择放排 骨定鸡⾁落去煮,我就拣左排骨,基本上两母女清晒

呢度份量感觉少了点,不过材料系几唔错,而且服务都不错👍🏻