2013-01-12
虽然知道鲗鱼涌有好多小店,但质素确实都几参差。之前嚟过食lunch,觉得超唔得!系劲难食(虽然都爆,可能系我唔啱口味),只此一次。但经过金刚小仪推介后,今次再嚟食晚饭,确实又有惊喜㖞!三个人叫了三个饭面同两个小食。广岛蚝、鲜虾伴辣茄汁意大利粉:辣辣哋都约惹味~~砂锅焗海鲜饭:劲多芝士,海鲜只系有虾、鱿鱼、蟹柳,但茄汁底捞埋个饭几好味!个汁系鲜茄加茄膏煮成的,好浓! 烟三文鱼野菌忌廉汁扁意粉:普通啦~~~小食:烟肉香草田螺焗薯蓉:系新鲜焗的,田螺已经起壳,要在薯蓉堆中寻找,味就普通啦!唔算话好特别!软芝士千岛酱焗广岛蚝:Highly recommend!!! 超好食!蚝又香,又肥又饱满!最难得的系蚝已经铲起,垫咗生菜先拎去焗!最劲系唔干得嚟,又唔会出水!完全系心机之作!(唔驶好似出面咁,好惊铲咗只蚝过对面,失礼死人!)
小食:
烟肉香草田螺焗薯蓉:系新鲜焗的,田螺已经起壳,要在薯蓉堆中寻找,味就普通啦!唔算话好特别! 软芝士千岛酱焗广岛蚝:Highly recommend!!! 超好食!蚝又香,又肥又饱满!最难得的系蚝已经铲起,垫咗生菜先拎去焗!最劲系唔干得嚟,又唔会出水!完全系心机之作!(唔驶好似出面咁,好惊铲咗只蚝过对面,失礼死人!)
题外话/补充资料:
晚饭都系心机之作,唔错!但portion 唔算大,大食o既朋友可能未必够!
Lunch 真系好难食,完全似罐头质素。
等候时间较长(>20 minutes),如果赶,千祈唔好考虑!
舖位唔系太大,格局属真真正正o既"小店"!