2018-08-06 637 浏览
已听闻元朗有不少岀色面家, 传世算是其中一家。第一次来是因为𠮶阵已经十点几十一点, 唔想又食m记咁闷,朋友话原来依间开到好夜 ( 大喜讯! 夜晚可以多个选择) 于是决心去试下!由于唔系新界人, 面店开得有d隐蔽, 在小巷内豪不起眼, 要塭一轮先见到。店面光猛, 入面系一间好有传统风味嘅面店🍜基本上都无须睇餐牌, 叫左朋友推荐而我又喜欢嘅腩河,另加一份炸蒜香鸡球。牛腩入味, 质地都算稔同爽口, 河粉不过不失, 汤底清香鲜甜, 成碗面份量都够饱肚, 最重要系价钱优胜!而炸鸡球配上酸甜酱亦唔会岀事 。整体来说, 试过嘉丽园肯定是这家被比下去, 但这家仍是我心目中的一线面店 ❤

牛腩河

牛腩河