2024-05-19
通常同friend 一齐喺timesquare附近想饮酒就会去耀华街,不过今日因为突然间想小酌一杯,又临急临忙约唔到朋友,所以就揾左依间喺the crown酒店顶楼感觉比较chill嘅酒吧,咁啱星期五仲有live Band演出,啱晒自己一个me time 一下。呢度个䢂口比较隐蔽,入咗酒店大堂之后转左会另一个入口仔,𠮶度会有架䢂俾住客上房间同埋rooftop bar,酒吧空间都几宽敞,有个小型舞台俾live band 演出。坐出露台仲可以欣赏到香港夜景添!嘢饮方面我今次拣咗bespoke,调酒师根据我嘅喜好调制咗杯花香味道嘅特制鸡尾酒,除咗个样靓啱晒打卡之外,味道仲好有惊喜🍸佐酒小食嘅选择都几多,除咗基本嘅nuts 同薯条, 仲有好多酒店级美食可以拣,我今次拣咗西西里肉丸焗薯皮,menu上仲有白松露一口牛、煎金蚝配鱼子酱味道,下次同朋友嚟一定要嗌多几款试吓!味道唔错之余,份量都算几大份,基本上我食完份焗薯都唔使再食饭🙈𠮶晚嘅现场乐队主要系唱广东歌,本身坐喺露台嘅我即刻调返入去bar枱, 更近距离咁欣赏音乐表演,饮住酒听住靓声唱歌真系好正,成晚连电话都冇乜点揿,享受住美酒、美食和音乐,成
𠮶晚嘅现场乐队主要系唱广东歌,本身坐喺露台嘅我即刻调返入去bar枱, 更近距离咁欣赏音乐表演,饮住酒听住靓声唱歌真系好正,成晚连电话都冇乜点揿,享受住美酒、美食和音乐,成个氛围令我非常之轻松自在,无论系自己一个,同朋友或者另一半想chill下倾偈,呢间隐世酒吧绝对系一个好好嘅选择!