2022-09-13 4198 浏览
荃湾加班放工好肚饿,即刻跑去大鸿辉揾食,任食火锅千奇百趣,但我始终深爱常满百家菜,因为有我最钟意食嘅即叫即蒸点心。今晚同家人饮夜茶,晚市有饮茶点心任叫、鸡煲、火锅,自助形式自由奔放,饮品、蔬菜、小食,埋单每人都唔使二百蚊。火锅点心餐点心放题,价钱亲民,款式选择多,点心任食,一次过享受晒煎炒煮炸咸甜点心,卖相实而不华,味道超有水准,重点系传统点心师傅即叫即正,呢个价钱外边饮餐茶都唔得!点心类招牌小笼包、怀旧马拉糕、常满虾饺皇、鲜虾烧卖皇、蒙古流沙包、鲜竹牛肉球、芋丝炸春卷、酸甜炸云吞、萝卜丝酥饼、豉汁蒸凤爪、咸水角。常满虾饺皇、招牌小笼包、烧卖、马拉糕系我心水特别推介!蒸笼点心皮薄馅靓,虾饺大大只虾仁,烧卖味道咸香,小笼包大粒多肉汁,入口够晒热辣辣好新鲜。马拉糕唔错,直程可以话系非物质文化遗产,松软唔会太甜。非常有水准,净系食点心都有赚!煎炸点心都唔错热辣辣,炸云吞、萝卜丝酥饼、芋丝春卷,全部炸得金黄色、香脆可口、唔会好油腻、绝对好食!香辣鸡煲点心之后仲可以叹多个鸡煲,好惹味,鸡肉嫩滑,少少麻辣越食越开胃。鸡煲之后加汤就可以打边炉🍲汤底变得浓郁唔错。火锅配料落单点选了肥牛和滑牛,肥瘦均匀

今晚同家人饮夜茶,晚市有饮茶点心任叫、鸡煲火锅,自助形式自由奔放,饮品、蔬菜、小食,埋单每人都唔使二百蚊。

火锅点心餐

点心类

香辣鸡煲

火锅配料落单点选了肥牛和滑牛,肥瘦均匀,入口柔软。海鲜类几新鲜,新鲜海虾,爽口弹牙。其他水饺云吞丸丸每样食啲已经好满足。

大排档自助区有好多小食同埋甜品,我最钟意芒果布甸,仲有鸡翼,麻辣青瓜。汽水雪糕🍦作为甜品也不错。

整体总结食物质素唔错,店员服务主动,点心放题真材实料,熟食选择算多,质素好!价钱合理,性价比极高!

• 虾饺
  • 小笼包