2022-10-02
假日5点和朋友来到呢间位于元朗朗屏岩岩开门的小店,小店用云石纹枱同金色靓碟,可以俾客人食住打卡。店舖用QR code落单,可以每样串烧独立拣小中大辣同唔辣,十分方便。小店即点即烧,所以要耐心等一阵上枱。麻辣烫(小辣):$58可以拣4个𩠌,虾滑、豆卜、莲藕、生菜配红薯粉,满满一碗,好丰富配料,小辣不太辣,下次可以大胆地点中辣。鸡软骨鸡肾系串烧必食,原条鱿鱼串同墨鱼咀串够弹牙。而韭菜嫰绿爽身,蒜蓉娃娃菜切到细细块方便进食,蒜蓉包好香脆。海苔虾胶串:虾胶份量足,大大一粒,惹味爽口弹牙~脆香茄子:真系好好味,铺满蒜蓉辣椒酱,撒埋葱花。茄子肉轻易一撕就开,饱满多汁,丝丝茄子肉沾满惹味酱料。最爱所以忍唔住加点左一条,后上果条店员用心地问过我哋,知道朋友嗜辣爱重口味,特意加重口味俾朋友,朋友食到果然赞不绝口~麻辣花甲粉:好耐冇系香港食过花甲粉,香辣惹味~焦糖菠萝:好独特地表面撒上焦糖去烧香,更突出菠萝香甜味,食一件都可以解辣,清清口腔烧烤味~当然要来一枝淳茶去解解辣,呢间咁出色烧烤店开到凌晨12点,岩晒为食夜猫!