2018-10-06 49 浏览
今日同朋友食一个好特别嘅晚餐,就系土耳其菜,因为之前佢都未食过,所以我就喺佐敦附近找左一间食土耳其的食物,当然仲有佢好想饮嘅土耳其咖啡啦。我哋上到去因为都已经十点几偏夜,所以人不太多而这里除咗餐厅之外仲有酒饮嘅添,我哋今次买咗二人餐,另外再加钱叫咗咖啡。蔬菜沙律蔬菜都算几新鲜,之后就嚟咗薯条配不同的椒都几特别。上面还有一些土耳其薄身面包,味道十分之好味。今次我哋选择咗牛扒,但因为没有香草饭的关系最后意外惊喜的薯蓉,新鲜整成好香又滑仲有薯仔碎添。牛扒牛味浓郁不错。饮品要了咖啡和橙汁,朋友都赞咖啡够特别,在沙中整热再倾落银色杯,口感几滑又香,最重要不含咖啡因,不用担心训吾著。