2019-06-17 46 浏览
之前北上深圳吃喝玩乐时见到商场有啲人围埋一齐,一串串咁样食小食,觉得好得意。知道香港终于都有正宗嘅四川食店「爆汗串串」,一定要试下啦。店铺嘅装修真系好潮好型格,座位虽少但干净企理。我地叫咗个麻辣串串放题,黄金时段都只系$168加一,包埋小食任食,算系几抵食。试一试个汤底,麻、香、辣十足!店员话汤底嘅香料由成都运来,有香叶、草果、桂皮、丁香、红花椒、印度椒、八角等十二种配料炮制。经热油炒香,再加入猪骨、鸡骨、清汤熬制,另外再加成都秘制辣椒油。除非特别指明,否则都系中辣。我当然拣中辣啦,咁先食到正宗味道。我地叫咗三轮,第一轮只需要剔,店员就会根据人数每种小食各二。我地总共食咗牛肉、牛根丸、千层肚、鸡软骨、鱿鱼、火腿金菇、鸡柳、鸡肉肠、花枝丸、鱼皮饺、娃娃菜、豆卜,由肉类都蔬菜都有,配上麻辣汤底真系好入味!一路爆汗一路大叫好正!我地仲食咗爆汗牛肉面、蒜泥青瓜、棒棒鸡同钟水饺!我地仲加咗$30,啤酒汽水任饮。我见到有最爱嘅韩国啤酒就双眼发光,饮返几罐都已经翻本。仲有冻豆浆,都几解辣。食物质素几好之外,服务员都好热心介绍,睇得出小店用心经营。以后同朋友食饭,又多一个好嘅选择,绝对会encore!

店铺嘅装修真系好潮好型格,座位虽少但干净企理。

我地仲食咗爆汗牛肉面、蒜泥青瓜、棒棒鸡同钟水饺!