2021-12-30
店舖门面有啲窄,大约只有10多个位,但系卫生情况睇落觉得都OK嘅。叫咗一碗狗仔粉,一碗鸭丝翅,再加一个大杂烩走猪皮。个狗仔粉好食呀,整得好够味,咸咸地,应该用咗啲材料去到煲,所以剩系得狗仔粉嘅情况下,整体咸味都足够,都够香。不过就咁一碗粉收$33 都唔平!鸭丝翅非常之足料,杰到不得了,食咗半碗都好饱,佢咸味都足够。但系我都系觉得食呢类似要落少少酸味嘅醋,可惜佢冇; 同埋如果冇咁杰会好D 大杂烩走猪皮加千味酱,走辣,因为唔太食得辣。 虽然冇咗辣,但系呢碗野都十分之香惹味,因为佢嘅千味酱真系好香,佢系甜甜地,入边有好丰富好浓郁嘅味道,但系我觉得感觉上系有轻微嘅辣到,令到整体好香好惹味。本身佢嘅猪肠同埋猪肚都整得够淋,再加上好惹味嘅酱汁,整体好好食!萝卜再加千味酱又系好食啦,不过如果可以再淋啲就更好!
叫咗一碗狗仔粉,一碗鸭丝翅,再加一个大杂烩走猪皮。
不过就咁一碗粉收$33 都唔平!