2024-06-06
估唔到呢间本身喺其他区开嘅台式食店,我之前只系试过去火炭分店嘅外卖,而家大埔分店嘅堂食店,竟然食评好评仲多过其他分店。我这次来到,忘记了之前吃过什么,一定饮过珍珠奶茶,这次饮过珍珠奶茶味道相当普通到茶味不够浓郁,冰粒太多,珍珠亦都没有以前咁弹牙有嚼劲。它的拌面,不知道是不是因为比较多油,脂肪比较多,因此吃得比较油。🥲面条本身质地带少许弹牙,本身冇乜调味料,佢俾咗一盒仔预先整好嘅豉油,其实都算系冇乜诚意㗎喇😼不过整体点餐后等得比较耐,可能因为炸物比较多,佢全部嘢都系即炸挂。这个鸡扒都算系够大块,亦都因为即炸,脂肪多的话,亦都带点油腻,因此吃起上来比较多腻,唔知系咪食早餐都食得比较迟,我都要慢慢进食,后来才提返起个胃口。😂不过整体就佢嘅面条质素,调味料嘅味道,以及珍珠奶茶嘅珍珠质感以及茶味,佢喺大埔有咁多好评其实都系令人有啲奇怪,👦如果食台湾嘢我都唔会食佢,如果你话喺大埔要揾食店嘅话,就更加唔会再次来到这一间台式食店啦。附近你去刀削面、油渣面、餐厅又或是下午茶,大把更佳的选择
附近你去刀削面、油渣面、餐厅又或是下午茶,大把更佳的选择