2017-05-10 358 浏览
整睇个店名就知系食酸辣野,入到去环境幽暗,感觉虽然唔似食酸辣粉,但系又几有情调㖞!仲要播埋纯音乐!食物选择多到影相都影唔晒,配搭又多,最后拣咗个牛筋腩面,bb辣。先o黎一个前菜-木耳,好爽口,好香麻油,面头加左啲芝麻,系咸既,唔系酸既。冻柠茶个卖相都唔错,笃柠檬支叉真系长度呢,几特别!牛筋腩嘅配菜主要系榨菜,花生及肉碎,而最主要嘅牛筋腩就有啲令人失望啦!比较硬及鞋口。汤底唔错,捞埋啲配菜一齐食好香,我点嘅系bb辣,但系已经好辣!未食到一半已经流涕,条脷都麻麻的,好彩有杯冻柠茶中和下。午餐有个甜品,叫红糖桂花冰粉。系比较稀嘅啫喱,好清甜,食到唔少桂花,估唔到呢个小小嘅甜品咁好食!最后埋单加埋加一服务费是为64蚊,喺铜锣湾食有咁嘅环境,咁嘅质素,真系好抵!无意间系餐牌发现原来like facebook仲有九折o架!!!

冻柠茶个卖相都唔错,笃柠檬支叉真系长度呢,几特别!

2017-05-10
午餐