2021-03-21 12 浏览
疫情后期稍为缓和,就同朋友外出打边炉啦,在旺角新兴大厦有间专食药膳嘅火锅餐厅,见网上comment唔错就book!!用 QR code落单,方便快捷。汤底好多款,最后选择咗椰子鲜鸡嘅汤底,非常清甜嘅汤头!煮咗大概五分钟左右就食鸡件,鲜鸡肉渗透著清甜嘅椰子香味,肉质非常之嫩滑!再饮啖汤头,清而不燥。再可配上青柠,沙姜!令鸡件更有层次。饮品方面叫咗芦荟小麦草,小麦草竟然喺火锅店里面有得饮!清热之余个芦荟香味十分之吸引,够香甜!之后就 order其他火锅配料。手切肥牛细份都有好多,唔会将货就价,牛片色泽红润,轻轻放在滚汤10秒就食得,再配上青葱更有口感。牛味几香浓而且肉质够正!南非鲍鱼片,几新鲜,上台时已切好一片片!食上黎更方面更快熟!质感够爽脆够弹牙,鲜味几正。芝心牛肉丸非常 juicy, 肉汁里面揾藏有芝士!好香好滑,再加台式蛋饺大大粒嘅蛋饺外皮非常之香,充满蛋味里面嘅肉馅料非常之多!整体感觉几好!店员亦够nice

再饮啖汤头,清而不燥。再可配上青柠,沙姜!令鸡件更有层次。

手切肥牛细份都有好多,唔会将货就价,牛片色泽红润,

轻轻放在滚汤10秒就食得,
再配上青葱更有口感。牛味几香浓而且肉质够正!