2023-05-18
母亲节咁啱系星期日放假,所以特登带屋企人出咗去远少少既地方行下。个日入咗东涌搭缆车入昂坪市集顺便行天坛大佛,回程个阵咁啱见到呢间川菜,餐厅出面睇落唔似食川菜,出面有啲椰子树比人感觉好悠闲,餐厅入面原来内里干坤,风格系走怀旧香港,几有特色,而且空间够大个人坐得舒服。我同我屋企人唔系话好肚饿,所以叫咗几份凉菜小食麻辣口水鸡、酸辣秋葵,虽然话系小食但份量十足!啲菜上得好快,只口水鸡啖啖肉同埋够嫩,同埋无冰鲜鸡个种雪味,够晒麻,略嫌佢少咸,要𩠌饭食就啱啱好!酸辣秋葵我就第一次试,出面唔系间间川菜都有,平时出面食得多酸辣青瓜,今次试下呢个秋葵,出奇地比青瓜好食,一样咁爽口同埋个酸辣汁够开胃,而且够冻,食完会想再食!价钱方面,虽然少贵,但味道同份量都值回票价。间餐厅除咗有地道既川菜,仲有得烧烤同打边炉, 有机会再嚟试下佢呢度既酸菜鱼同辣子鸡。