2024-01-24 298 浏览
踏入餐厅,彷佛时间倒流嘅感觉涌上心头,我一尝「黑蒜油牛奶豚骨汤肥牛石锅乌冬」,瞬间嗅得到黑蒜混合热腾腾豚骨汤嘅诱人香气。石锅冒著烟,将汤的火力保持得咁恰到好处,搅一搅,一啖上口,先是满满的奶香,跟住就系豚骨汤嘅微微甘甜,完美融合!𠮶肥牛呢,嫩滑得嚟,煮到啱啱好,仲保持住肉嘅鲜美同多汁。跟住嚟,「冻奶茶」。喝个口微冰嘅奶茶,一股浓郁奶香同茶叶嘅清香直击心扉,令人一啖再啖,箍实个胃。最后落手嘅「出前一定乌冬」系点尾声。乌冬Q弹过瘾,吸晒豚骨汤底,随每一口咀嚼都释放出浓浓味道🍜。整体嚟讲,今次食用体验真系正,由汤到主菜到饮品,每一样都做到有水准。除咗可能会令钱包痛一痛,但系呢种满足感,绝对值得㖞!👍🤤📍