2023-12-16
呢日同男友去元朗Yoho行街街,晚饭时间路经见到以前食过几次嘅「Terrace in seaside」搞紧期间限定嘅Care Bear主题好吸引,店内有唔少Care Bear嘅装饰,而且有相关嘅主题菜式,加上过往嘅体验唔错,当然呢次都唔会错过喇!🧡熊仔头蛳蚶拌饭($188)蛳蚶拌饭可谓每次必点,呢次仲装饰埋个饭做熊仔头够哂有feel!泡菜拌饭配大量蛳蚶确实惹味鲜美,加埋爽口大虾,绝对系啖啖满足!🧡爱心传播饭卷($98)饭卷颜色缤纷,摆盘气氛满满,食欲大增!味道方便比较清新,刚好可以中和一下蛳蚶拌饭嘅惹味~🧡Clordseeker彩云窝夫($118)靓靓嘅Carebear包装,见到都心情大好!金黄嘅窝夫加上软滑嘅Cream总系令人忍唔住一口一口咁咬落去! 🧡Starbuddies紫薯南瓜冰($52)紫薯南瓜冰呢个梦幻色彩配搭,卖相先俾满分!入口口感有层次,甜度刚好,一份幸福嘅感觉! 🧡济州柑橘乳酪($68)店内招牌饮品,都系每次必点,柑橘味重,酸甜清香,开胃舒服! 🧡梦幻雪糕布朗尼($72)甜品嘅野一份点会够?虽然同主题无关但由于真系好想食Brownie所以点左。呢度嘅Brownie朱古
🧡熊仔头蛳蚶拌饭($188)
🧡爱心传播饭卷($98)
🧡Clordseeker彩云窝夫($118)
🧡Starbuddies紫薯南瓜冰($52)
🧡济州柑橘乳酪($68)
店内招牌饮品,都系每次必点,柑橘味重,酸甜清香,开胃舒服!
🧡梦幻雪糕布朗尼($72)
甜品嘅野一份点会够?虽然同主题无关但由于真系好想食Brownie所以点左。呢度嘅Brownie朱古力味非常浓郁,口感比较浓稠,夹住中间Creamy嘅雪糕一齐食非常满足!