2023-07-05
餐厅位于金钟站附近,几方便。一入到餐厅,已觉得餐厅环境好亮丽,以黑白灰为主,感觉好型格,更带点英伦风格,尤其有一单车悬挂系砖墙上,好感受到优闲,放轻松嘅生活态度,属超梦幻号餐厅类型!餐厅更设有室内及室外地方,室外更可望到海景,感觉更Chill,打卡一流,真系最强仪式感blogger圣地🤩!🌟 龙虾Egg Benedict $198好少见Benedict 可配龙虾,故决定一试。松饼够晒松软,带点点香脆,而鸡蛋十分流心,再配上自家制蛋黄酱,整体口感好夹,十分丰富。虾肉肉质爽口弹牙,好食!🌟 Chicken Pancake $118班㦸即叫即焗,大概等咗20分钟。班㦸十分松软,有点棉嘅感觉,蛋香味亦好重,面头有鸡肉、蘑菇及黑松露奶油,未食已闻到好香咸香味!食落三者味道好夹,仲要热辣辣,好好食!🌟 猪肋骨.鱿鱼 $208猪肋骨份量十分足料,有3大旧,骨与骨之间嘅肉香味浓郁,布满酸甜嘅烧烤酱,好食。仲有炸鱿鱼须,炸得好香脆,不油腻!🌟 The BRICK LANE®️ Iced Chocolate $52浓浓嘅朱古力味,好可口,好好饮,最重要系唔会太甜🥹!🌟 Iced Latte Tiramis
🌟 龙虾Egg Benedict $198
🌟 Chicken Pancake $118
🌟 猪肋骨.鱿鱼 $208
浓浓嘅朱古力味,好可口,好好饮,最重要系唔会太甜🥹!
🌟 Iced Latte Tiramisu $50
Tiramisu嘅饮品第一次试,好特别,偏苦一点,但好饮☺️。
🌟 草莓歌剧院蛋糕 $58
一层草莓,一层朱古力酱,一层榛子果仁,口感十分有层次及丰富,食落又唔会太甜,做饭后甜品岩晒☺️!