2019-07-31
话说朋友想食泰菜…咁我就带佢嚟到一间铜锣湾楼上泰菜餐厅, 去到嘅时候已经见到门外好多人等紧位, 好彩我预早book左。由于我哋都系思乡嘅关系,所以叫左好多嘢食!仲特别叫左一道我期待已久既Signature Dish添~-⬇️ 你地又估下系边一道菜?☆ 火焰烧鸡 HKD$198☆ 生虾刺身(6件) HKD$98☆ 泰式串烧(半打) HKD$88☆ 马拉盏通菜 HKD$78☆ 蒜蓉牛油鸡翼(6件) HKD$68☆ 椰青2个 HKD$48/个-首先上碟嘅系系我既至爱 生虾bb💕 果然睇得又食得,碟盆做出如神仙般既干冰喷烟效果,非常吸睛梦幻👀 每只生虾都肥美肉厚,点埋特制既酸辣汁宁舍酸胃鲜甜😋 泰式串烧分别有猪牛鸡三种,可以俾你自由配搭👍个人较为喜欢鸡肉串,肉质鲜嫩滑漏,配上花生酱味较浓既酱汁,特别惹味!马拉盏炒通菜系食泰菜必点之一,份量非常大碟,上面有粒粒蒜蓉同辣椒,非常香辣惹味🤤 朋友话觉得太辣,但我就好喜欢,自己一个人k.o.左成碟🤗😆 蒜蓉牛油鸡翼啖啖肉,但味道就较咸,幸好鸡翼炸得十分香脆 ,整体不错的。食泰菜又点少得饮返个椰青🥥 椰青超大个爆多水,清凉香甜,清热一流!-重头
⬇️ 你地又估下系边一道菜?
☆ 火焰烧鸡 HKD$198
☆ 生虾刺身(6件) HKD$98
☆ 泰式串烧(半打) HKD$88
☆ 马拉盏通菜 HKD$78
☆ 蒜蓉牛油鸡翼(6件) HKD$68
☆ 椰青2个 HKD$48/个
重头戏🐓火焰烧鸡🐔终于上碟💕 非!常!澎!湃!成只烧鸡直插喺支架上,店员淋上酒后,再用火枪灼一灼,即刻成只烧鸡熊熊烈火🔥🔥我就当然即刻相机食先,拍低呢个壮观美妙嘅一刻📸 之后店员好细心,帮我地将只烧鸡斩好,砌得靓靓上碟👍 烧鸡皮烧得非常香脆,所以记得一定要连皮连肉一齐食!非常可口💕💕 果然不负我期待已久既众望,非常好食,仲够哂Gimmick!