2019-01-23 395 浏览
上次食品香楼都成年几前,印象中非常好食,冻朱好好饮。点知今次大失所望😔首先讲火焰牛柳粒,一出黎气势几好,会点火系精彩,但可惜味道就无佢样睇咁好。先讲主角牛柳粒,够入味但有少少过韧,而且肉唔多,失望。加上洋葱煮得唔够熟,好辣。再讲南乳炸猪手... 我明白大家讲既好骨胶源系点解,因为真系得皮... 同骨,我原期待南乳同猪手系入哂味,点知原来南乳酱同猪手系分开... 好失望,唔明点解可以店排行第二,极唔推荐。明太子炒饭,终于有样唔错,炒得香口,粒粒分明,虽然明太子味唔重,感觉同普通炒饭差唔多,但如果谂唔到点咩饭都可以一试。金银蛋浸白菜仔,难得有一样可以保持水准,白菜仔煮得林同入味,加上鸡蛋都浸埋汤,非常好味,同朋友食极唔停。野饮一如以往点左冻朱古力,见到上面厚厚既cream都兴奋🤤但可惜... 曾经好又滑又好味既冻朱,而家有唔少沈淀物,口感差左好多。 总结而言,其实食得唔系咁开心,虽然味道未去到劣,都算系中等味,但曾经既好味已无哂,当年令人食完回味既感觉都无埋,希望有日可以回到应有水准。Ps: 作为唔多带现金出门既我地...到只收现金既地方...要禁钱先🤣🤣所以都提提大家品香楼只收现金啊!

火焰牛柳粒

南乳猪手