2022-05-23
每次去食 Ikea 既瑞典餐厅都会令我觉得非常开心。 有各式各样而且价钱相宜既食物比你简,真系花多眼乱。咖啡汽水仲要只需比一次钱就可以了无限任添。放假时行下ikea,行到攰就去餐厅休息下食下野,唔洗怕银包负担唔起,又唔洗怕嗌得少会比人歧视,真系食得安心又放心。 今次循例嗌左最common既肉丸 & 小食拼盘。呢2样都无须多讲,我相信大家都已经食左无数次。而三文鱼沙律系我每次都嗌既小食,30几蚊有3大片烟三文鱼,沙律菜亦新鲜爽脆,再加上柠檬汁&三文鱼他他酱,好fresh好清爽,好开胃。最令我感到surprise ge系猪手!个皮收件虽然已经淋左,只有微脆但够惹味。而且肉质嫩滑,一d都唔鞋,够湿润唔会干,最重要系唔会过咸,配埋酸椰菜&烤薯波,一大份先只要60几蚊!性卖比非常之高!平时系西餐厅食一份都要百几二百蚊!要求唔高但又想过下口瘾既话,ikea帮到你😎。