2018-03-27
讲起饮茶, 好似向来只系上左年纪嘅人先钟意, 但呢间"饮茶"就够有创意, 等你睇得又食得, 唔止后生仔钟意, 连大人都话得意!但系朗豪呢间嘅环境真系唔太好, 隔离系food court, 只有一条扶手之类嘅隔住, 外面D铁板呀各种重味嘅食物味道飘晒过黎, 系有D攻鼻, 似系food court入面食咁。当然我平时都会食food court, 但如果入餐厅食就会想个环境好少少。只碗几有特色几靓, 好似有条鱼系度游紧水咁。呢个叫一笼八戒, 劲可爱, 其实系叉烧包, 食落又几好食!呢个真系流心架, 而且奶黄馅好香咸蛋味, 真系唔错。连个鸟笼都出埋, 真系要赞下佢嘅心思。佢实质上系凤梨酥, 味道其实系一般, 不过卖相加分。呢个近墨者黑真系够晒黑, 卖相黑得黎但唔靓, 食落又偏咸, 好失望。彩色虾饺睇落系几靓, 都够大只, 但味道一般。烧BB鸽系几好食, 不过比出面嘅BB鸽再BB d。呢度sell卖相, 大部分嘅点心又真系几靓嘅。不过味道属于正常但价钱偏贵, 其实真系试一餐半餐都够了。
只碗几有特色几靓, 好似有条鱼系度游紧水咁。
呢个叫一笼八戒, 劲可爱, 其实系叉烧包, 食落又几好食!
呢个真系流心架, 而且奶黄馅好香咸蛋味, 真系唔错。
呢个近墨者黑真系够晒黑, 卖相黑得黎但唔靓, 食落又偏咸, 好失望。 彩色虾饺睇落系几靓, 都够大只, 但味道一般。
烧BB鸽系几好食, 不过比出面嘅BB鸽再BB d。