2020-06-10 400 浏览
瑞士咖啡室嘅瑞士汁相信好多人食过都话好味,而店内嘅设计更加充满怀旧玩味,亦有好多当时嘅港式潮语,同M佬回忆起我哋儿时嘅香港,还有从前嘅人情味。嚟到乐富嘅瑞士咖啡室,味道记忆犹新,份量仲大大件添!瑞士汁鸡翼嚟到瑞士咖啡室又点可以无瑞士鸡翼呢!鸡翼入晒味,充满甜甜嘅瑞士汁香味。同M佬一人一只好滋味呀!男人的浪漫呢个茶餐好抵食,有猪扒肠仔福面配火腿奄列及热狗(或菠萝包),真系2个女人先食得晒!首先猪扒够腍,煎得好香;而平时茶餐嘅多士餐包变成大大只热狗!火腿奄列系另一卖点,个蛋煎到啱啱好,仲会流出蛋汁,真系好幸福呀!不过,更幸福系用上福面面底!与其叫男人的浪漫?我更加觉得系大胃王的幸福呀!孖宝小炒王除咗上面嘅港式之选,呢个中式套餐都系好抵食!可以拣2个𩠌,仲有齐虫草花上汤浸时蔬、白饭x2、例汤x2、饮品x2。豉汁蒸黄立仓鱼黄立仓鱼大大条,而值得一赞系条仓鱼洗得好干净!而豉汁配黄立仓鱼真系无得输,好好味,用嚟配饭食真系一流呀!海鲜杂菜煲M佬平时最钟意食鱼香茄子,但因为已经叫咗浓味嘅豉汁,所以淡口味方面,佢就最钟意叫海鲜杂菜煲。呢个煲有蟹柳、虾、带子、青口、西兰花、白菜同粉丝,劲多料呀!劲多菜,好

孖宝小炒王
虫草花上汤浸时蔬

海鲜杂菜煲
M佬平时最钟意食鱼香茄子,但因为已经叫咗浓味嘅豉汁,所以淡口味方面,佢就最钟意叫海鲜杂菜煲。呢个煲有蟹柳、虾、带子、青口、西兰花、白菜同粉丝,劲多料呀!劲多菜,好健康呀。
海鲜杂菜煲

(记住Like同Share畀朋友)

By A姐M佬
2020-06-09