2025-01-04 136 浏览
去完赤柱,座巴士出返市区,求奇喺市区落车揾食~筲箕湾,行咗个圈,拣咗呢间~Double K kitchen几块睇到眼花嘅Menu 拣咗原只乜国咸猪手配薯菜,同香煎美国西冷(黑椒汁),一样系薯菜,加配为套餐一个要加$20~有一块法包,沙律菜,餐汤同餐饮,当然冻饮又要加$3,另一个转套餐加$15,小咗沙律菜,所以平咗$5又系抱歉,个包我咬咗啖至影,讲返啲嘢食,真系好少见罗宋汤会咁嘅味~蕃茄水,大家明㗎啦!包同沙律ok!首先你真系西餐厅,我哋叫牛扒,通常都会问几成熟,呢度要用apps落单,入面系无得选择几成熟,真系无留意到呢点,点知道块扒系well done,韧到呢⋯⋯但系友人果块都系我落单,都系无选择几成熟,但入面又竟然系「粉红色」,虽然系粉红色但都系小小韧,反而配菜~都唔知叫佢薯仔定薯角好,就大大旧,几好食,补充一点,佢话就话香煎,但块扒感觉系炸 !原只咸猪手,食过咁多间咸猪手,都未见过佢哋切开三件会又完全唔同色,同咁嘅型态,真系首见。我都醒,见到炸到油淰淰,食咗右手面件干噌噌嘅肉试吓先,等佢收返啲「油」至试佢层皮,果旧「肉干」真系唔使讲你哋睇见都幻想到会系咩口感,跟著食返啲主食,啲皮不
原只咸猪手,食过咁多间咸猪手,都未见过佢哋切开三件会又完全唔同色,同咁嘅型态,真系首见。我都醒,见到炸到油淰淰,食咗右手面件干噌噌嘅肉试吓先,等佢收返啲「油」至试佢层皮,果旧「肉干」真系唔使讲你哋睇见都幻想到会系咩口感,跟著食返啲主食,啲皮不但唔脆,仲「油淋淋」,啲肉真系唔知点讲,「硬」同「鞋」就一定~无乜味~真系唔知点食,果三旧,我食咗右手边,中间俾友人,左手边,唔信邪,咬下啲皮,睇吓脆唔脆同砌多一旧食就算。
最后讲埋杯冻咖啡,系同碗汤一样~啖而无味,真系唔知点解,今时今日杯冻啡可以系咁?

咁好老实,佢哋份「西冷」系大块嘅,摆碟都算系咁,但其他嘢就有好大嘅空间去改进。

回头度:2/10
如果无乜选择,又或者无要求食饱就得,咁可以嚟呢度。

2025-01-02