2020-05-19
ᴄʜᴀ ᴄʜᴀᴀɴ ᴛᴇɴɢ💛.每次喺旺角行街经过 都见到好多人排队🧐早啲去 就唔洗等位同冇咁迫🤪啲嘢食真系相当抵食 碟碟都劲满 份量十足🤩不过服务态度就真系比较差☹️.蕃茄汤排骨粒通粉 + 西班牙奄列🍳 $45 每次去茶餐厅都一定系食全日特餐🍴最钟意就系蕃茄汤🍅估唔到呢到咁足料 有劲多配菜仲有半个蕃茄喺入面😍汤底唔太酸 系甜甜地带辣嘅罗宋汤🧐佢似系用左猪软骨唔系排骨 一啲都唔鞋口😋第一次食西班牙奄列 几特别😛入面有茄汁豆同埋厨师肠🙈蛋唔算太滑 不过配埋包食真系好正💓牛油方包(一开二嘅薄切方包🍞)+$1可以转多士(半块厚切方包)面包一定要烘到脆卜卜窿窿地先正🤩.咖哩猪颈肉饭🍛 $45猪颈肉真系好厚切又够大块 饭又够多😍四十几蚊一碟 真系好抵食‼️我妹一个人食唔晒 所以我食埋佢🤫第一次见猪颈肉系成旧上 唔系一片片🤣不过可能因为太大旧 煎得唔够香🥺食落冇平时一片片咁好食🙈肉质虽然好嫩滑 但系偏肥 食得多都真系几腻🤢咖喱汁都几多 建议可以叫佢少汁🤏🏻.鲜茄猪扒饭🍅 $46猪扒相对冇猪颈肉咁大件 佢比较薄身 不过都差唔多成只碟咁大🤤肉质都好腍好嫩😚但系都系煎得唔够香😫茄汁嘅蕃茄味唔太浓 太多芡汁😪
蕃茄汤排骨粒通粉 + 西班牙奄列🍳 $45
咖哩猪颈肉饭🍛 $45
鲜茄猪扒饭🍅 $46
猪扒相对冇猪颈肉咁大件 佢比较薄身 不过都差唔多成只碟咁大🤤肉质都好腍好嫩😚但系都系煎得唔够香😫茄汁嘅蕃茄味唔太浓 太多芡汁😪不过可能啲汁系冻嘅 所以冇整到啲饭淋晒一pat pat 好过咖喱汁😎