2022-12-17 15 浏览
行过闻到好香串烧味比呢间小店吸引,睇menu觉得尖沙咀有呢个价钱好都算好抵所以试试佢!小店装修简单,位置唔多,但根据我哋观察佢系做外卖多,通常隔十几分钟就见到十几盒串烧等人嚟拎!好彩堂食都唔会等好耐先有野食~照样嗌左蔬菜肉类同埋海鲜串烧必吃韭菜同埋娃娃菜!之前去其他舖头娃娃菜都系一片一片串埋当一串,但呢度串埋应该有一整个娃娃菜🤣见到真系觉得价钱真系好贴地合理。茄子铺满满满嘅蒜蓉同埋香料,又系另一款必吃~肉类唔会烧到太柴好轻松就可以咬到,咬落仲有肉汁,尤其是系烧五花腩啲油好香~如果大家唔系食肉兽我会推介首选五花腩,之后系羊肉!海鲜我哋试咗两款唔同味嘅带子,类似西式同中式感觉,芝士带子好邪恶,主要食芝士嘅咸味,个人觉得都系蒜蓉带子更加容易带到带子个鲜味!带子大大粒,钟意食贝类嘅要试吓!我哋仲嗌咗烧奶皇包同埋小馒头,第一次见有呢啲烧烤有包嗌哈哈!两款都系烧到外皮脆脆地,里面都仲系好软熟嘅感觉!推介奶皇包,虽然唔会做到流心效果,但感觉会再湿润啲!最后嗌咗个「甜品」棉花糖夹饼,第一次听呢个组合,食完最后想食啲甜野随便嗌左~意外地梳化饼嘅咸味同埋棉花糖嘅甜味都好融合,系几好食!(等我下次又喺屋企试

行过闻到好香串烧味比呢间小店吸引,
睇menu觉得尖沙咀有呢个价钱好都算好抵所以试试佢!

照样嗌左蔬菜肉类同埋海鲜

最后嗌咗个「甜品」棉花糖夹饼,第一次听呢个组合,食完最后想食啲甜野随便嗌左~意外地梳化饼嘅咸味同埋棉花糖嘅甜味都好融合,系几好食!(等我下次又喺屋企试整下,哈哈)

呢度嘅调味烧到串烧好惹味但系唔会过分咸,食完都唔会好口渴,推介大家嗌外卖或者堂食黎试吓!