2019-05-20 207 浏览
日日返工返到咁辛苦, 真系好大压力啊! 唔慰劳下自己, 点对得住自己㖞!放工同老友去湾仔蒲一蒲, weekday湾仔啲bar真系唔系好多人, 所以系可以静静地咁饮野, 平时比较少食墨西哥野, 见呢间咁大个咁靓既招牌就试试佢。我地两条友, 估唔到叫吓叫吓, 叫左3碟野食都就黎食唔完, 两个男人老狗咁都食唔完, 因为真系劲大份!我地叫左个Crab Cake, 叫左份signature 既nachos,仲有一个烤牛肉芝士焗玉米卷饼。Crab Cake 特色蟹饼 配烟椒酱 $128碟crab cake除左crab cake干身, 仲有啲沙律菜, 两大块crab cake炸得好脆, 入面系一丝丝既蟹肉再加上有少少菜, 好惹味, 佢伴左啲沙律酱, 但系我比较钟意点佢地枱面辣辣地既Coyote酱, 好好味。Coyote Nachos (Shredded Chicken & Chorizo) 招牌烤鸡肉条及辣肉肠玉米薄脆 $158份nachos系有shredded chicken, 即系鸡丝, 其实仲有好多配料, 包括一啲好香而唔咸既olive, 有墨西哥传统野食黑豆, 当然唔少得既系蕃茄粒、无限量既

Crab Cake 特色蟹饼 配烟椒酱 $128

份nachos系有shredded chicken, 即系鸡丝, 其实仲有好多配料, 包括一啲好香而唔咸既olive, 有墨西哥传统野食黑豆, 当然唔少得既系蕃茄粒、无限量既牛油果酱再加上无限量既芝士, 真系好邪恶!

Grilled Beef Enchiladas 烤牛肉芝士焗玉米卷饼 $188
而个烤牛肉芝士焗玉米卷饼系有2大块玉米卷饼, 不过话虽然系2块, 但系睇落已经融为一体, 旁边仲有一啲类似系炒饭既,同埋有啲汁煮黑豆,啲牛肉好大块, 好tender, 成个dish系好creamy之余, 加埋啲黑豆好有咬口, 饭系粒粒分明, 我老死话佢最钟意呢个dish㖞。

Spiced Apple Sizzling Tojitos (绿色) $75、Eclipse (红色) $85
我地饮咩? 饮左边有辣椒仔既mojito, 系Apple + Green Apple味, 好香mint味, 无乜apple味, 不过饮到最后尾觉得甜左少少, 可能一开始捞一捞佢, 或者下次叫less sugar会好啲!

总括黎讲, 呢间都几值得食, 因为真系大件夹抵食, 2个麻甩佬食叫左3样野已经饱到呢!!!! 再加上呢度带墨西哥风味既强劲音乐, relaxed!!!!!!!

2019-05-14