2018-01-27
今次约左个好耐无见既朋友,两条友都觉得系要揾间cafe坐低,一路食野一路畅谈所以系尖沙咀行紧既我地就揾左呢间cafe食野。一入到黎感觉空间几大下,装饰得好靓。墙上好整齐甘布满好多既画,天花又有好多我钟意既波波灯,卡位旁又有可以用黎影相打卡既野食野同时都要食下环境,因为环境都好影响成餐饭简直少女心爆发呀 好pink好靓。挂住忘我影相之际,我朋友已经拣好哂食乜樱花虾明太子天使面见到推介左呢款同海胆南瓜意粉,但2碟真系食唔哂所以最尾拣左樱花虾明太子天使面面面有好多虾仔同蟹籽!酱方面似系芝士忌廉,因为一上台就闻到好香浓既芝士味。酱汁令到天使面变得好滑身,每食一啖面个口又有好多虾仔同蟹籽,加上面唔会煮得太硬,令到放左入口后会感到嘴里好full香草肉眼牛扒朋友好钟意食扒,所以点都要嗌番块扒食。虽然卖相不太吸引,但都影响唔到个味道同口感。肉偏厚又嫩,无太多既肥肉,食落好juicy。唯一有少少可惜既系,对于我地甘重口味同酱怪黎讲,如果有得配埋酱汁一齐食就更好梳乎厘奄列(2-3人share)出面食普通圆饼形既梳乎厘就食得多啦,整成奄列我都系第一次听,所以好想睇下点奄列法。一上台,同朋友一齐望住碟野,实在
所以系尖沙咀行紧既我地就揾左呢间cafe食野。
食野同时都要食下环境,因为环境都好影响成餐饭
简直少女心爆发呀 好pink好靓。
挂住忘我影相之际,我朋友已经拣好哂食乜
樱花虾明太子天使面
香草肉眼牛扒
朋友好钟意食扒,所以点都要嗌番块扒食。
虽然卖相不太吸引,但都影响唔到个味道同口感。
肉偏厚又嫩,无太多既肥肉,食落好juicy。
梳乎厘奄列(2-3人share)
一上台,同朋友一齐望住碟野,实在太大碟,然后就疯狂影相
虽然呢只无出面食戈d甘弹下弹下,但里面都系好松软。加配埋红梅味既雪糕,甜中带酸既味道
左:柚子蓝蝶花乳酸爆珠
右:荔枝玫瑰乳酸爆珠
2条友都劲钟意食爆珠,因为个口感真系好得意加上有灯系入面无理由唔叫黎影下相既。
前者较为偏甜,后者偏淡但都饮到淡淡既玫瑰香味。