2019-07-15 89 浏览
和男朋友来到写返位于铜锣湾的The point , 店面装修精, 很有情调。 首先开了个前菜,经典凯撒沙律配意大利风干火腿。 沙律一想到你令我震撼, 因为佢嘅份量很大, 比一般的西餐厅相比10分抵食。入面铺满芝士,仲有pama ham 簿身, 也很滑, 有少少咸。 睇图见到个黑松露野菌意大利饭好吸引, 就试叫。你带你返上到嚟直冒白烟,很新鲜很热辣辣, 饭粒有质感, 然后酱汁很creamy, 值得一试。另外上多个酥炸软壳蟹虾肉樱花虾明太子酱pizza, 又系好大份,早知咁大份,忍住唔叫意大利饭。 明太子酱很好好味, 加上烤得松软嘅软壳蟹, 弹牙的虾, 脆脆的pizza薄饼底, 值得一试。最后个流心珠古力蛋糕, 制作需时约10,分钟,但上碟香喷喷又香甜,值得等待。