2010-08-26
5月25日, 呀菲同呀比两只苦命鸳鸯因为虱患搞到返唔到工… 双双告假嘅我地于是结伴去睇医生同食早餐~ 好耐无食过大家乐嘅早餐啦! 今日难得过晒朝早d繁忙时间, 同呀比好似d退休人仕咁黎叹下~::: 北海道牛乳炒滑蛋配鲜油餐包 + 牛奶麦皮 + 热朱古力 ::: $20本来系想要无糖鲜奶麦皮嘅, 但已经售罄喇… 唯有要番普通嘅甜麦皮~ 甜麦皮保持一贯水准够绵, 粒粒麦皮亦有咬口~ 北海道牛乳炒滑蛋卖相就有d削, 系滑不过油油地, 牛乳同蛋味亦属一般… 反而鲜油餐包几好够软熟! 牛油够厚切, 味道浓郁~热朱古力都好好饮~ 够浓够滑~ 正!::: 南冰鱼柳配牛油厚多士 + 火腿 + 热柠檬茶 ::: $19.5一直都觉得大家乐嘅炸鱼柳好好味, 虽则都系用冷藏野, 不过炸得非常香脆, d他他酱又唔会孤寒, 一定俾好多, 炸鱼柳配他他酱真系无懈可击~ 火腿通常都会放喺厚多士上食, 涂上浓浓嘅牛油又系指定动作~ 一贯嘅水准~做得连锁快餐店一哥, 质素都唔会差嘅! 不过可能有时人手唔够先会混乱场面影响食物质素. 不过呢间大家乐位于西环尾, 人流唔会太多, 而食物水准亦因而keep到!
热朱古力都好好饮~ 够浓够滑~ 正!