2022-10-29
呢间米线舖成日见关注组有人讨论,而且评语都唔差,所以终于的起心肝黎试下,点知真系中咗大伏🫠。.餐厅系sell石锅米线,配料选择都算多,而且汤底都有几多款,Menu睇落都算正正常常。当日嗌咗三款配料,有萝卜、墨鱼丸同五香辣猪软骨,配马来肉骨茶汤底🫡。拿,呢几样𩠌谂住稳稳阵阵,点知个萝卜唔甜之余竟然系酸嘅又有啲硬,未食过咁难食嘅萝卜,食左一旧就已经食唔到落去。🙃 其余个两样𩠌尚算正常,但份量真系好少。而个肉骨茶汤底好明显系用汤包开嘅,味道正常但真系冇咩诚意,唔知系咪味精太重,饮完喉咙唔系太舒服🤢。.另外,想讲下餐厅整体感觉唔太卫生。全部配料都系放晒系啲放题用嘅开放式雪柜度。个雪柜放系楼面,一有order职员就会系个度夹再上菜。但个雪柜门基本上系长期打开,啲配料够唔够冻去保存就真系唔知,加上见到有啲乌蝇飞来飞去。🫣 而且眼见雪柜入面有啲牛肉出晒血水浸住,唔知放左几耐,见到都小惊。.其实呢间米线舖好似系主打自制石锅米线,姐系比啲未熟嘅配料你放入石锅自己煮。但系当日上菜嘅时候已经系煮熟晒系碗米线入面,心谂你唔比人煮就咪用呢样野做招徕😂。呢间野真系不可一不可再,希望大家唔好以身试伏。