2023-12-09 1772 浏览
想用心记录生活痕迹,所以努力写食评纪录补返前几个礼拜日入大埔睇朋友证婚之后揾下有咩得大埔先有,其他地方无既小店见到呢间Goldy 系街市中的法式西餐厅,因为睇食评都有话性价比/味道/ 服务一般,我地只系都系抱住试一试既心态黎到望到餐厅唔大,大概得二十个座位上下waiter 有心提示可以坐bar 台唔系可能会等好耐,我地都有提出如果有普通台可唔可以到时帮我哋安排转 (答左可以) 之后落到上菜,waiter 其实服务正常(不过最后无帮我哋转到枱,反已帮迟过我哋入嘅人,都系坐bar 台既"转"左 )甘笋汤 正常,ok 的 呢个牛角包我可以比五星脆+ 多蛋+ 黑松露 当然佢唔平 好似$8x 但都足料白酒炖鸡配白饭有白酒味,同埋鸡都好多件!不过只可以话法国菜真系唔易煮感觉用既材料都唔系平,但个味梗系比普通西餐输蚀... 牛排少失望,第一无得简medium / 再生d 切开就好熟煎得靓,但相对自己就唔钟意呢个口感甜品味道正常,ok 的最后一个觉得几得意,觉得餐厅中/ 英文名无咩联系,唔知有无特别意思
想用心记录生活痕迹,所以努力写食评纪录
补返前几个礼拜日入大埔睇朋友证婚
之后揾下有咩得大埔先有,其他地方无既小店

黎到望到餐厅唔大,大概得二十个座位上下

之后落到上菜,waiter 其实服务正常

甘笋汤 正常,ok 的

呢个牛角包我可以比五星
脆+ 多蛋+ 黑松露
当然佢唔平 好似$8x 但都足料

白酒炖鸡配白饭
有白酒味,同埋鸡都好多件!
不过只可以话法国菜真系唔易煮
感觉用既材料都唔系平,但个味梗系比普通西餐输蚀...

牛排少失望,第一无得简medium / 再生d
切开就好熟
煎得靓,但相对自己就唔钟意呢个口感

甜品味道正常,ok 的