2020-12-13 391 浏览
以前去旅行第一样野最期待唔系搭飞机,而系系机场入闸后去食Popeyes 大力水手炸鸡,一年先得一次机会。不过反而佢系旺角top 咁方便就脚又唔会成日谂起佢今次衬住要食过快饭,早早就谂起呢间成日被我违忘露易斯安娜的炸鸡店。餐厅供应的炸鸡的款式十分多,有炸鸡套餐,又有汉堡。而且食物即叫即炸香口惹味。Bone-in Chicken 劲大旧炸鸡,差不多比男士手板还要大,完全系诚意的size, 炸鸡外皮非常脆,内里多汁又juicy. Cajun Fries 薯条条条炸得金黄,但又唔会好肥腻,有种特别惹味的调味料,比剩食盐味更引人入胜。辣鸡翼外皮脆脆而酥香, 入口香辣惹味, 咬落劲嫩 Chicken Tender 炸成金黄色, 没有过火。鸡肉雪白,混上香料超好味的。爆谷虾仔一客份量劲多,虾仔虽少但仍有爽甜的味道,而且一口几可以几粒,真的有点像吃爆谷的感觉。Cajun Sandwich炸鸡吃起来鲜嫩多汁不在话下,配上烘烤过的面包,生菜蕃茄和酸青瓜片,把炸鸡汉堡的味道升华,有效中和炸鸡的腻。

Bone-in Chicken

Cajun Fries

辣鸡翼

外皮脆脆而酥香, 入口香辣惹味, 咬落劲嫩

Chicken Tender

炸成金黄色, 没有过火。鸡肉雪白,混上香料超好味的。

爆谷虾仔

Cajun Sandwich