2016-06-02 2520 浏览
难得既假期,就系要去一啲不一样既餐厅坐坐,系甚少食肆餐厅既大南街,开左一间cafe,令你忘记自己身处于深水埗街道。门面睇落去感觉休闲,以棕色原木作主色调,另外配衬宝蓝色调,唔睇周围只睇门面,完全唔觉得自己系深水埗~内里环境有可爱既EMOJI公仔摆设,而环境唔算好大,但坐落都几松动。因今次同CHICKEN黎坐,所以大食既佢就帮我地每人点左个意粉再加份小食,不过估唔到份量都几多,但好彩佢又食得晒。卡邦尼意粉,依个卡邦尼意粉比较特别,有别于一般既cream感,主要以蛋浆作为伴汁,另外有烟肉、冬菇、香草等等配料,搞拌蛋浆后,成个意粉都充满蛋香,而且食落去既感觉都非常细滑,蛋浆一啲都唔腥,增加口感之余,气味更加芳香!睇起上黎平平无奇,而且有别于其他卡邦尼意粉,但食落去有惊喜!一样做到卡邦尼果种细滑口感!而且食完都唔会觉得腻~nice~烟三文鱼烘包,店员话因为冇晒牛角包所以转左烘包比我地,不过相对地唔太夹,因为烘包食起上黎馅料容易跌,再加上烘包本身偏脆会比较干身,而烟三文鱼个味道本身偏咸,所以食落过于干涩,相信用牛角包既话会好好多。Steamer,chicken点既泡沫牛奶,口感creamy,奶味
难得既假期,就系要去一啲不一样既餐厅坐坐,
门面睇落去感觉休闲,以棕色原木作主色调,另外配衬宝蓝色调,
唔睇周围只睇门面,完全唔觉得自己系深水埗~
不过估唔到份量都几多,但好彩佢又食得晒。
卡邦尼意粉
主要以蛋浆作为伴汁,另外有烟肉、冬菇、香草等等配料,
蛋浆一啲都唔腥,增加口感之余,气味更加芳香!
卡邦尼意粉
而且食完都唔会觉得腻~nice~
烟三文鱼烘包
烟三文鱼烘包,店员话因为冇晒牛角包所以转左烘包比我地,
Steamer
Steamer,chicken点既泡沫牛奶,口感creamy,奶味亦好浓,因为我容易肚痛所以冇嗌到xd
Mocha
Mocha,咖啡味太重,盖过左朱古力既味道,对于我黎讲味道较苦,放凉左之后苦涩味更重呢
Steamer