2015-01-14 5313 浏览
陪朋友去完九龙城车房换零件, 跟住我话要食日本放题, 我朋友就话可以去试日满屋. 一入到去, 有D好似去左日本既感觉, 装修好有日本风味, D杯杯碟碟好靓, 一睇竟然有D系日本做, 除左张櫈几舒服, 令外一张台同一张台之间又够空间, 唔会觉得好逼甘, 提供各种生鱼片拼盘, 烤鱼, 烧鸡串, 海蟹, 烤猪排, 天妇罗, 荞麦面, 寿司以及日式火锅等, 食谱相当丰富。还提供各种啤酒, 日本清酒, 日本烧酒, 梅酒, 威士忌以及各种软饮料等各种酒水饮料. 准备叫野食, 竟然有个靓仔WAITER招呼我地, 个样仲好似日本明星甘..>3<… 好喇, 终于要开始叩野食喇, 开波紧系食刺身先啦. 点左个刺身拼盘, 真系应有尽有. 三文鱼, 三文鱼腩, 吞拿鱼, 八爪鱼, 带子, 三文鱼子. 甜虾, 三文鱼腩, 仲有我最中意既海胆 卖相相当吸引, 应该系经过精心摆设. 伴菜既雕花都配合得好好. 因为谂住放题应该系唔会有甘精心既上菜模式, 因为D人SUPPOSE会系甘叫刺身. 上刺身竟然无拖我地时间, 好快甘上菜. 三文鱼腩又滑又有咬口, 真系接近完美, 吞拿鱼鱼腩都好正. 直情好似去左
准备叫野食, 竟然有个靓仔WAITER招呼我地, 个样仲好似日本明星甘..>3<… 好喇, 终于要开始叩野食喇, 开波紧系食刺身先啦. 点左个刺身拼盘, 真系应有尽有. 三文鱼, 三文鱼腩, 吞拿鱼, 八爪鱼, 带子, 三文鱼子. 甜虾, 三文鱼腩, 仲有我最中意既海胆 卖相相当吸引, 应该系经过精心摆设. 伴菜既雕花都配合得好好. 因为谂住放题应该系唔会有甘精心既上菜模式, 因为D人SUPPOSE会系甘叫刺身. 上刺身竟然无拖我地时间, 好快甘上菜. 三文鱼腩又滑又有咬口, 真系接近完美, 吞拿鱼鱼腩都好正. 直情好似去左日本海边岩岩捉左条鱼上黎食甘..!!!劲新鲜呀! 之后因为带子几好食几新鲜, 我地再叫左一ROUND, 佢今次插左D唔同既花系度, 厨房花心思既情度令人十分满意.
串烧方面, 黎既时候仲系热, 估计无一早准备定. 应该系即叫即做, 肉很膍, 汁很香, 无烧焦, 点木烟香气, 劲好食呀~ 好味与否身体最诚实.
令外有惊喜既系和牛, 218蚊食放题, 竟然有得食和牛, 我差D以为自己发紧梦, 食落竟然有A3级数, 份量唔多, 但都系觉得好抵食.
食完刺身就开始食热野喇, 叫左个蒜香牛肉, 外层脆是当然的, 牛肉质地好之余更重要是有牛肉味, 先不要笑什么牛肉有牛肉味, 我意思系比平时吃多间蒜香牛肉的味道鲜明一点. 诚意推介! 之后再点左天妇罗, 炸虾, 鸡软骨, 炸蟹柳, 蒸蛋, 大部份都比预期好食. 饮品就劲喇, 有花茶有奶茶有果汁, 有FRUIT PUNCH, 够哂多!
我自己个人中意果汁, 就叫左FRUIT PUNCH, 一饮有惊喜, 落左好多生果落去鲜炸. 正!
总结: 呢间野性价比高. 218蚊黎讲既日本放题佢真系食得过!!
2015-01-12