2021-07-29
今日想食个简单快lunch,去开油麻地𠮶头就醒起呢间小食店既特色即制厚切三文治。呢间大吃大喝主打即制厚切三文治,另外都有其他小食如台式香酥蛋饼,炸烧卖,炸虾角,炸紫薯饼,饭餐都有。一排无黎,原来又有新口味。我地叫左两份即制厚切三文治同一盒饭外卖分享。俾完钱就行去另一边等拎外卖。芋泥肉松三文治加烘底转麦包 $30+$2+$2 = $34三文治用d好厚身既纸包好,之后用个有盖盒装住,卫生方便。肉眼都见到d料塞到爆哂。芋泥好绵滑,甜度适中,原来配咸咸地既肉松食系非常夹,好正! 面包叫左烘底,所以放耐左未食住都完全唔会过淋。而个人亦比较钟意麦包既味道!劲芫莤炒蛋加餐肉三文治 $25+$5 = $30劲芫茜炒蛋三文治本身卖$25,每份额外配料加$5,我加左午餐肉。d料又系塞到爆哂。芫茜好香又新鲜,芫茜粉丝必试!午餐肉超厚身,啖啖肉!呢个我无叫烘底,强烈建议叫烘底!招牌手撕鸡饭 $50+$2 = $52个招牌手撕鸡饭本身跟一个酱,跟多一个酱加$2。我地要日式胡麻酱同秘制麻辣酱。手撕鸡份量唔少,上面洒上白芝麻粒。伴碟仲有梛菜,同埋少少香莤,我钟意。手撕鸡质感有咬口而富鸡味,其实无需点酱食都得。三文
芋泥肉松三文治加烘底转麦包 $30+$2+$2 = $34
劲芫莤炒蛋加餐肉三文治 $25+$5 = $30
招牌手撕鸡饭 $50+$2 = $52
三文治加$5可配冷热奶茶,咖啡或自家制饮品。
樽仔薏米水,樽仔奶茶 $10
樽仔薏米水同樽仔奶茶都好大支,樽仔薏米水味道好清,而下底有唔少薏米可以食埋。
总括而言,今次既新口味芋泥肉松三文治加烘底转麦包坚好食!