2023-01-13 1752 浏览
三文治雖然是簡單手作,但一份好食的三文治,除了餡料夠足外,麵包亦需要夠軟熟。外賣店提供多達20款三文治供應,也可以依據個人喜好進行各種配菜和醬料的搭配。除了三文治外,另有小食及飯類供應。包裝簡約可愛,食用起來非常方便,避免了用手直接接觸三文治。招牌勁芫荽餐肉滑蛋三文治厚切午餐肉,芫荽炒蛋份量十足。香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治濃郁的沙嗲醬汁鹹香帶有花生香。鮮芋泥肉鬆三文治芋泥濃滑甜度適中,肉鬆鹹香。香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治鹹牛肉和滑蛋五五比例,半溶芝士好邪惡。
除了三文治外,另有小食及飯類供應。
包裝簡約可愛,食用起來非常方便,避免了用手直接接觸三文治。
招牌勁芫荽餐肉滑蛋三文治
厚切午餐肉,芫荽炒蛋份量十足。
香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治
濃郁的沙嗲醬汁鹹香帶有花生香。
鮮芋泥肉鬆三文治
芋泥濃滑甜度適中,肉鬆鹹香。
香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治
鹹牛肉和滑蛋五五比例,半溶芝士好邪惡。
2023-01-05 815 浏览
🌟旺角超高質小食店🥪-🥗勁芫荽餐肉滑蛋三文治($32)💁🏼‍♀️當然要食Signature 🥪 芫荽炒蛋好香口🍳配上厚切午餐肉同鬆軟麵包🍞😻啖啖肉好正👍🏻-🥑牛油果碎蛋三文治($27) 🥪健康之選🥚碎蛋沙律勁Creamy🥗牛油果都好新鮮🥑 呢個配搭最適合做完gym食🏋🏻‍♀️-🐂汁燒肥牛滑蛋飯($50)超足料‼️有勁多肥牛🥩配上炒蛋好正呀‼️-🐥招牌手撕雞飯($50)啖啖肉之選🈴 手撕雞嫩滑🐥配上日式芝麻醬性價比極高👍🏻👍🏻👍🏻-📍大吃大喝-
🌟旺角超高質小食店🥪
🥗勁芫荽餐肉滑蛋三文治($32)
💁🏼‍♀️當然要食Signature 🥪 芫荽炒蛋好香口🍳
配上厚切午餐肉同鬆軟麵包🍞😻啖啖肉好正👍🏻
🥑牛油果碎蛋三文治($27)
🐂汁燒肥牛滑蛋飯($50)
超足料‼️有勁多肥牛🥩配上炒蛋好正呀‼️
🐥招牌手撕雞飯($50)
📍大吃大喝
2022-12-08 548 浏览
聽聞呢間三文治🥪好出名,就去試吓啦~落完單職員話要等20分鐘,不過10分鐘左右已經有~香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治🥪 ($32)滑蛋口感夠滑👍🏻咸牛肉都有鹹香味~但整體太油😰同埋太多蔥花,蔥花草青味比較勁🌿而芝士味就唔係好覺眼🤣麵包係幾厚但無烘底,無乜特別~三文治size算大份,但回頭率偏低😅#油麻地 #ymt#油麻地美食 #油麻地打卡 #油麻地餐廳 #香港美食 #hongkongfood #三文治

香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治🥪 ($32)

#油麻地 #ymt

2022-12-08 437 浏览
終於試到呢款新口味,香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治😍😍😍原來沙嗲牛肉夾麵包可以咁正,沙爹牛肉個汁唔似平時食湯麵變淡左,夠哂濃味,牛肉有好多舊,當然仲有佢出名既炒滑蛋,加埋滑蛋真係好正,無咩理由唔食囉🤣🤣🤣咸牛肉滑蛋餐肉治用鹹牛肉去炒滑蛋,好滑嫩仲好厚身,半溶芝士好正,有拉絲,個有勁多青蔥,更加美味,岩哂我鍾意食蔥既人,轉埋麥包夠哂健康💪🏻💪🏻燒汁肥牛滑蛋飯肥牛份量好足,旁邊個金黃滑蛋,個燒汁用嚟撈飯好正,性價比好高,$50仲送埋飲品樽仔奶茶又香又滑,茶同奶比例岩岩好,又唔會太甜,好好飲

燒汁肥牛滑蛋飯

樽仔奶茶又香又滑,茶同奶比例岩岩好,又唔會太甜,好好飲
外卖自取
油麻地站一出,就見到有間轉角小店大排長龍,唔同年齡層嘅顧客都有。❣️大吃大喝❣️係最近好多人推介嘅三文治外賣專門店,主打超厚又爆餡嘅三文治,超多款式選擇。除咗三文治之外,仲有鹽酥雞、手抓餅、手撕雞飯等菜式,淨係睇門面嘅菜單都睇到花多眼亂,唔怪得咁受歡迎💗𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 勁芫茜滑蛋三文治將芫荽加入三文治,都真係好少見嘅配搭。滑蛋炒得好好,又Creamy又有蛋香,加埋超厚嘅白麵包,每一啖都超有層次感。我仲私心加咗羽衣甘藍,呢個配搭一百分❣️👍 芋泥肉鬆三文治呢個配搭充滿咗台式感覺,芋泥微甜帶弓芋頭香,咬落仲有少少芋頭粒。而肉鬆份量一啲都唔少,入口鬆脆,滿口肉鬆香。加埋一齊好夾,而且份量一啲都唔孤寒,大滿足😳👍 鹽酥雞鹽酥雞即叫即炸,一拎到手已經聞到超香,忍唔住要偷食幾粒。酥香嘅外皮微辣,入面雞肉嫩滑有肉汁,一啖一粒唔小心就食哂成包。📍大吃大喝 @guzzlehk 油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖

𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥

• 芋泥肉鬆三文治
  • 一口鹽酥雞
  • 勁芫茜滑蛋三文治
2022-12-01 209 浏览
❣︎ 成日經過都見到大排長龍好多人幫襯咁心思思又想試下🙈咁岩諗住今日唔算好餓就趁呢個機會買黎當晚餐☺️但啲三文治爆哂餡 最後食到好飽🤣🤣🤣呢間小店以外賣為主🥡除左有招牌厚切三文治之外仲有小食·蛋餅同自家製飲品所有三文治都係即叫即製✨♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.7/5 🥪 香蔥芝士鹹牛肉滑蛋治$32又係必點之選✨香蔥好翠綠🌱牛肉咸度岩岩好啲蛋真係滑捋捋咁成個餡都好濕潤好正!❤️🥪招牌勁芫荽炒蛋餐肉三文治$32呢個真係勁期待😚亦都冇令我失望餐肉厚切·煎到外脆內軟咁加埋芫荽的炒蛋超香鐘意芫荽的朋友唔好錯過🤗🥪牛油果碎蛋三文治$27牛油果🥑營養豐富入口會食到牛油果的粒粒感口感層次多又好味呢個組合係健康人士的不二之選🥪黑椒蘑菇蛋三文治$27蘑菇份量都好多啖啖都食到滿滿的香菇味同黑椒味烘左底塊麵包皮脆脆地仲正👍🏻.
❣︎ 成日經過都見到大排長龍

• 勁芫荽餐肉滑蛋三文治
  • 黑松露滑蛋三文治
  • 牛油果碎蛋三文治
2022-12-01 160 浏览
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 油麻地 - 大吃大喝 ‎♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 三文治外賣店上次食過大吃大喝嘅三文治覺得餡料足 而且包得好整齊食又唔會整污糟手同包今次經開買定幾個 早餐食🌟🔹香蔥芝士咸牛肉滑蛋治 $32『咸香風味』咸牛肉份量都唔少 同埋滑蛋一齊炒陣陣咸香味加咗香蔥顏色點綴上都好好睇🔹招牌勁芫茜炒蛋餐肉三文治 $32『我的最愛』咁多款入面我最鐘意呢款 上次次試過返唔到轉頭芫茜味恰到好處有淡淡嘅獨有香氣今次加埋餐肉 更滋味🔹香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治 $32『本土味道』沙嗲牛真係勁香濃 不過有少少咸牛肉唔係切粒 真係片狀還原沙嗲牛風味 原來包都可以夾沙嗲牛🔹黑椒蘑菇蛋三文治 $27『素食之選』早餐唔想食得咁heavy 素食就啱曬啦蘑菇好有口感 而且就咁望已經見到大大粒黑椒喺蛋上面所以都帶有少少辣◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍大吃大喝 (油麻地)油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖

三文治外賣店

『素食之選』
早餐唔想食得咁heavy 素食就啱曬啦
蘑菇好有口感 而且就咁望已經見到大大粒黑椒喺蛋上面
所以都帶有少少辣

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍大吃大喝 (油麻地)
油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖

2022-11-28 1503 浏览
朋友講左好耐話想食芋泥三文治,一講三文治一定會推薦同回頭 <大吃大喝>🫢除左佢個餡款款都枕頭咁厚好豐富之外🤭另外值得一讚係個面包,係超級鬆軟又fluffy 🍞今日專登黎買芋泥肉鬆三文治之外, 因為黎過幾次都食過晒D招牌款式,就叫左D之前未試過既味道😎🥥芋泥肉鬆三文治 $32一如既往,超級足料😆,飽滿嘅芋泥口感非常綿密同香滑,芋頭味道夠出🫠,夾埋不嬲同芋泥好match嘅肉鬆,味道鹹鹹地甜甜地,鐘意芋泥既一定要試。🍄黑椒蘑菇蛋三文治 $27蘑菇採用新鮮嘅白菌,所以個菇味道係比較濃郁😋,配埋濕潤炒滑蛋,D白菌汁滲入晒落個炒蛋到,超香,而同時黑蒜味又中和左白菌既腥味👍🏻🐮香濃沙嗲牛肉蛋三文治 $32港式茶餐廳既名物沙嗲牛肉麵就食得多,呢款用沙嗲牛肉炒滑蛋夾麵包都值得一試, 首先個餡料好足,有好多塊牛肉🥩,個沙嗲牛肉炒得好香而且一D都唔會韌,夠嫩滑,沙嗲味濃仲微帶花生醬🥜嘅香味,同炒蛋夾埋就非常夾又夠晒飽。🥓火腿芝士滑蛋三文治 $25懷舊經典既火腿芝士滑蛋🧀都一樣唔錯,個芝士係半溶狀態好夠味👍🏻☕香滑奶茶 (跟餐+$7換購)因為食樽仔奶茶,所以甜度係固定,但出奇地又唔會太甜😯,味

🥥芋泥肉鬆三文治 $32

🍄黑椒蘑菇蛋三文治 $27

🐮香濃沙嗲牛肉蛋三文治 $32

🥓火腿芝士滑蛋三文治 $25

☕香滑奶茶 (跟餐+$7換購)
因為食樽仔奶茶,所以甜度係固定,但出奇地又唔會太甜😯,味道剛好,個茶底都夠香,唔會比奶味蓋過,就咁買1支要$15,但跟餐只係加$7,其實好抵,7仔都買唔到🤫,建議大家可以試下。
15 分钟 (外卖自取)
  • 芋泥肉鬆三文治
  • 樽仔奶茶
  • 香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治
2022-11-27 119 浏览
講起三文治精選我當然會食supersandwich 啦,因為我以前做過。但係估唔到而家有一間餐廳做三文治都好出色嘅,三文治食出身高度,厚切三文治。口痕痕,去咗油麻地搵嘢食,呢間餐廳都幾出名叫大吃大喝,專食三文治。叫咗個沙爹牛肉滑蛋三文治好好食嘅三文治呀,啲肉汁漏曬出嚟,大家有機會可以試下。環境質素🏚:❤️❤️❤️❤️❤️衛生程度🧽:❤️❤️❤️❤️❤️美味程度😋:❤️❤️❤️❤️❤️抵食指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️回頭指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️
叫咗個沙爹牛肉滑蛋三文治

好好食嘅三文治呀,啲肉汁漏曬出嚟,大家有機會可以試下。
環境質素🏚:❤️❤️❤️❤️❤️
衛生程度🧽:❤️❤️❤️❤️❤️
美味程度😋:❤️❤️❤️❤️❤️
抵食指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️
回頭指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️
  • 香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治
相信有碌開𝗜𝗚嘅朋友都一定有見過呢間小店嘅三文治🥪 除咗賣相非常吸引之外,亦都非常有內涵,勁足料🤤🤤 “大吃大喝” 主打手工製足料三文治,包括招牌港式沙嗲牛肉滑蛋治、香蔥鹹牛肉蛋治、芋泥肉鬆三文治等,即叫即製熱辣辣。鍾意食芫荽嘅朋友一定唔可以錯過佢嘅勁芫荽滑蛋治😈🌿🪴 除咗三文治之外,小店仲提供多款小食,例如台式蛋餅、薯條、炸燒賣、手撕雞飯等等等。飲品方面亦有唔少選擇,包括皇牌奶茶、滴漏咖啡、祛濕薏米水,真係麻雀雖小五藏俱全👏🏻睇中咗呢度嘅三文治好耐,所以今次食咗三款三文治🥪🥪🥪🤤 全部烘底走油(烘底 +$𝟮)🔥 順帶一提,麵包可以轉麥包 (+$𝟮),不過今次落單嘅時候唔記得咗轉🙃🔸•香蔥咸牛肉滑蛋三文治• $𝟯𝟮 其實我呢個係咸牛肉滑蛋三文治+香蔥😆(+$𝟳) 其實係同招牌嘅“香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治”一樣價錢,不過我覺得香蔥+咸牛肉+ 滑蛋已經係無敵嘅組合☺️ 果然不出我所料: 香蔥真係好香🤤 鹹牛肉好惹味,滑蛋好厚好滑💯🔸•黑松露滑蛋三文治• $𝟮𝟳又係無得輸組合: 黑松露好香,滑蛋好厚好滑,正💛🔸•芋泥肉鬆三文治• $𝟯𝟮試咗兩款鹹嘅三文治,所以想揀一款甜嘅三文治🍯 坊間嘅芋泥肉

🔸•香蔥咸牛肉滑蛋三文治• $𝟯𝟮
香蔥咸牛肉滑蛋三文治

🔸•黑松露滑蛋三文治• $𝟮𝟳
又係無得輸組合: 黑松露好香,滑蛋好厚好滑,正💛

🔸•芋泥肉鬆三文治• $𝟯𝟮
試咗兩款鹹嘅三文治,所以想揀一款甜嘅三文治🍯 坊間嘅芋泥肉鬆三文治一向都比較甜,相比之下呢度嘅芋泥唔會好甜,反而食得出好新鮮好自然嘅芋頭香味💜 感覺唔會好大負擔☺️加上鹹鹹地嘅肉鬆,成個配搭好舒服,唔錯😌
芋泥肉鬆三文治

所有三文治+$𝟳就可以配飲品😙

🔸•皇牌奶茶
一向都鍾意飲港式奶茶,加上嗰日竟然有無糖奶茶,所以毫不猶豫叫咗😍 茶味幾香,整體味道平衡得唔錯,值得一試🧋

🔸•祛濕薏米水
有微糖,有好多薏米,幾清甜💛

整體真係好推介呢間小店❤️ 所有三文治即叫即整熱辣辣🔥 拎到返屋企都仲保持到温度☺️ 麵包好軟熟☺️🍞 亦唔會油淋淋👍🏻 加上價錢合理,地點亦好方便,一出地鐵站就係🤤 已經好想再去食😝

⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🐽 Overall : 8.8/10
🐽 Revisit: Yes💛
15 分钟 (外卖自取)
香蔥咸牛肉滑蛋三文治
芋泥肉鬆三文治
2022-11-27 117 浏览
山長水遠坐一粒鐘都要外賣番屋企,沿途一直聞到外賣袋裏面香噴噴,番到屋企都仲係暖笠笠。招牌手撕雞飯選左胡麻醬,但個人認為唔使點醬都得,因為啲手撕雞已經夠味,唔會太鹹或太淡,調味剛剛好,幾好食。飯量多,實夠飽。買個飯送薏米水幾好,唔甜原味夠健康,仲飲得出啲薏米係炒過既~沙爹牛肉滑蛋三文治最鍾意見到厚厚嘅三文治,連三文治都港人常餐最愛既沙爹牛肉,加埋嫩蛋。士林台式蛋餅朋友推介一定要叫既蛋餅,有拉絲芝士培根正呀喂一口鹽酥雞比平時食開果種多左調味粉,辣辣地。

招牌手撕雞飯

沙爹牛肉滑蛋三文治

士林台式蛋餅
朋友推介一定要叫既蛋餅,有拉絲芝士培根正呀喂

一口鹽酥雞
比平時食開果種多左調味粉,辣辣地。

2022-11-25 105 浏览
在一個風和日麗的冬晨,約了兩位好友來到油麻地,想著買點廚具。不料兩位好友需要更多時間才能來到,因此在這段早餐時間,我看到了一間非常吸引的店鋪,簡約的門面不失優雅,食物的圖片也非常誘人,真的禁不住我的內心還有我餓餓的肚子。買了一個青蔥鹹牛肉芝士滑蛋三文治加芫荽(芫荽世一),(漂亮的店員)精緻的包裝,我的淚水慢慢從口中累積,一口下去滿滿的料,柔軟的麵包,半熟的滑蛋,青蔥和芫荽的香氣,芝士和鹹牛肉的鹹香,混合在一起是多麼美妙的一件事,一口一口,慢慢地填飽了我空虛的胃。完吃
完吃
2022-11-25
10 分钟 (外卖自取)
$40 (早餐)
  • 香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治
油麻地這個小小角落頭長期都大排長龍 就知唔惹少.《芋泥肉鬆三文治》厚切三文治是必食的 即叫即製 確保新鮮白麵包好鬆軟 可以加$2烘底入面既芋泥好綿滑 香甜可口 份量都算多同肉鬆既咸香好夾 店家可以考慮加埋麻糬變甜品呢.《招牌手撕雞飯》次次黎都淨係買三文治 今日特登叫埋飯試下好足料 大堆既手撕雞鋪滿哂成個飯面有芝麻醬 有麻辣醬 仲有大芫茜、芝麻夾住嫩滑既雞肉 香味四溢.《汁燒肥牛滑蛋飯》好多塊肥牛呀! 比起吉野家多好多啦同洋蔥一齊汁燒 特別甜特別惹味滑蛋夠哂fluffy 撈飯一流.《清熱羅漢果水》買飯都奉送飲品 我緊係揀健康飲品清甜回甘 似完個喉嚨勁舒服.《祛濕薏米水》呢款都係佢地既自家製咖甜度好低 有利尿祛濕既功效

油麻地這個小小角落頭

同肉鬆既咸香好夾 店家可以考慮加埋麻糬變甜品

《招牌手撕雞飯》
次次黎都淨係買三文治 今日特登叫埋飯試下
好足料 大堆既手撕雞鋪滿哂成個飯面
有芝麻醬 有麻辣醬 仲有大芫茜、芝麻
夾住嫩滑既雞肉 香味四溢

《祛濕薏米水》
呢款都係佢地既自家製咖
甜度好低 有利尿祛濕既功效
2022-11-20 96 浏览
大吃大喝 去左油麻地,呢間三文治好正🥪😍😍😍香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治 $32經典款三文治!鹹律肉配滑蛋完全冇得輸😋配合得天衣無縫,好味😋勁芫荽餐肉滑蛋三文治 $32估唔到芫荽味同餐肉蛋咁夾😍食落既有芫荽獨特風味,加埋煎香既厚切餐肉,再配合滑蛋,味道層次分明,好味😋喜歡芫荽既你真係要去一試!招牌手撕雞飯 $50手撕雞飯,香滑既雞肉,配合芝麻醬,開胃精選🤤士林台式香酥蛋餅 自選兩款配料 $32配料有6款可以揀,拉絲芝士/ 火腿/ 肉鬆/ 西生菜/ 粟米/ 培根/ 黑椒蘑菇🌯🌮而我地揀左拉絲芝士+肉鬆❤️好有台式風味!酥脆既口感,啖啖芝士肉鬆,正!椒鹽炸燒賣 $10燒賣炸後脆口,加埋椒鹽😍惹味!炸紫蕃薯餅 $10入口紫薯味濃,既香脆,不油膩😋自定製微糖飲品😍真係好健康!跟餐凍飲都係加$7咋😍皇牌奶茶 跟飯類送冷熱飲品貼心健康微糖之選❤️奶茶香滑茶濃🤤祛濕薏米水 $7女孩子養生飲品❤️而家微糖🥰正地址:油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖整體評分:5/5味道:5/5抵食:4/5
大吃大喝

去左油麻地,呢間三文治好正🥪😍😍😍

香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治 $32

勁芫荽餐肉滑蛋三文治 $32

招牌手撕雞飯 $50
手撕雞飯,香滑既雞肉,配合芝麻醬,開胃精選🤤

士林台式香酥蛋餅 自選兩款配料 $32

椒鹽炸燒賣 $10
燒賣炸後脆口,加埋椒鹽😍惹味!

炸紫蕃薯餅 $10
入口紫薯味濃,既香脆,不油膩😋

自定製微糖飲品😍真係好健康!跟餐凍飲都係加$7咋😍

整體評分:5/5
味道:5/5
抵食:4/5
2022-11-19 110 浏览
前排放工返屋企時諗唔到買咩食,經過見到呢間幾特別嘅外賣店,就去買下~原來佢地除左有厚厚三文治外,仲有台式小食例如係蛋餅!點了2款士林台式香酥蛋餅,一款配芝士+火腿+肉鬆,另一款配芝士+黑椒蘑菇+培根。特別喜歡芝士肉鬆配搭,酥脆外皮配邪惡拉絲芝士同肉鬆香,口感幾好。另外還點了2款台式小吃,有d感覺似去完台式夜市!一口鹽酥雞外層脆,入面都幾多肉,而椒鹽炸燒賣好香口惹味,經過買來掃街食都幾好!下次要早d 去,買可以大口大口食嘅三文治!

原來佢地除左有厚厚三文治外,仲有台式小食例如係蛋餅!

下次要早d 去,買可以大口大口食嘅三文治!