2018-09-06 322 浏览
喺旺角工作咗十几年, 唔单止听闻齿留香叉烧大王个名,每天都经过𠮶间店舖,想起加𩠌自然会斩大嚿义烧回家慢慢品尝㗎。 今日路过界限街,见到齿留香竟然有堂食啦,未入铺已见人龙长长等买外卖,可见佢几多捧场客。一尚都支持佢地义烧,当然要入去坐低食个晚饭,叫咗一个义烧及烧鹅(下装)义烧例牌大大碟,色香味仍然有水准,肥瘦均匀,够晒淋滑唔靱,啲肉汁喺口腔里,真啲唔好咁快吞下去,慢慢咀嚼吓,好滋味。烧鹅下装有成只碟咁大,上枱已闻到阵阵香味,外皮烧到脆卜卜,真的皮薄肉嫩,肉汁留咗口内都感受到酱汁味道啱啱好。再叫咗碟油菜,加埋碗老火汤,当晚同老公不知食得几滋味。最后觉得坐位,回想食嘢食味道,下次可与朋友再来品尝其它烧味。

再叫咗碟油菜,加埋碗老火汤,当晚同老公不知食得几滋味。