最近社交平台见到俩口小吃联乘E For Egg 😍两间都系我嘅最爱当然要去捧下场,所以趁long weekend专登去大围😝不过Weekend都几多人等位,最后大概等咗半个钟头左右🫣不过餐厅入座安排有少少混乱,呢点可以留意吓🤔🦀金沙软壳蟹三文鱼籽海鲜沙律盒子吐司 ($108)吐司表层烤得香脆,大大只软壳蟹喺上面,好澎湃好啱打卡😍 金沙软蟹外酥脆内软,不过唔系好食到有蛋黄香😂吐司内层炒蛋同海鲜沙律味道亦都配合得唔错😋🥙傅统刈包配柚子酱+ 🍵抹茶鲜奶 ($88)我一直都有追踪呢个米芝莲推介刈包嘅最新动向,一有机会就要食😂😂😂包仍然都系好软绵带烟靭,酸酸甜甜嘅柚子酱更锦上添花😋几时都咁好食🤤今次联乘嘅刈包同压饼就一定要叫套餐,但套餐嘅饮品选择较少,唔太啱口味🥲所以就变咗食唔到压饼🥲🥲🍵开心果特调($56)开心果控必试🥰🥰开心果味几浓,加咗豆腐碎,每一啖都夹杂住豆腐嘅质感,相对冇咁腻🤣

金沙软壳蟹三文鱼籽海鲜沙律盒子吐司

🦀金沙软壳蟹三文鱼籽海鲜沙律盒子吐司 ($108)

傅统刈包配柚子酱
抹茶鲜奶

🥙傅统刈包配柚子酱+ 🍵抹茶鲜奶 ($88)

开心果特调

🍵开心果特调($56)
金沙软壳蟹三文鱼籽海鲜沙律盒子吐司
傅统刈包配柚子酱