家住大围超过廿载,成日听好多人将呢区渲染到有好多美食,亦有好多朋友黎开呢头就叫我推荐好食嘅餐厅,坦白讲好多时都黑人问号 数够5间喺大围真系好食嘅餐厅其实好难,因为太多都只系名过其实。不过食完Platform,我觉得终于有间系推荐完都唔会心虚的啦呢日起身就黎Platform,入到去坐低大概3点几,都9成满座了。唔太钟意坐Bar台,咁一个人唯有搭台啦~Menu食物款式不多,但已经有好多想试,饮品选择就好多,更加难拣最后拣左野菌Omelette配cheese bagel同Flatwhite。手工Bagel好香,外脆内软,口感味道一流,亦唔会好似出面食开嘅咁硬 Omelette有切粒的mushroom同蕃茄干,又有已经溶为一体的parmasen cheese,好好食 新鲜的veggie salad好清新。份量黎讲算系刚刚好,如果可以加d roasted potatoes或者蛋嘅份量再多少少就更好。唔知系咪因为我一起身就黎食,个人比较饿,所以食完只系7、8成饱Flatwhite系我饮开嘅咖啡,好钟意呢杯有roast嘅香味同浓度。野食同野饮值得Encore再黎会好想试下Gnocchi、Pasta

Flatwhite

野食同野饮值得Encore
再黎会好想试下Gnocchi、Pasta、Cheese latte、Coconut Black、Downling Earl Grey之类比较特别的

员工都几有礼貌同友善,唯一觉得系老板娘冇咩笑容。最记得系俾钱时喺收银机等佢,见佢由厨房行紧过黎,中途同个staff笑住讲野,但佢一望到我就收起笑容黑左面,找钱亦冇讲多谢之类,感觉唔太友善。本身谂住同佢讲d野食好好食,但佢咁样我唯有收返埋句赞美了
2017-09-03
  • Bagel