2022-06-03
属于大围区既一间火锅小店,今日就入到去一试依间食店既鸡煲任食。鸡煲一黎到就闻到好香既麻辣味,酱汁到都好香浓,每旧鸡件都挂晒汁,食落口肉质都唔会好干好鞋,口感适中。 因为酱汁好香口,会食唔停,同埋麻辣味都好香。 鸡既部位都好均匀,唔会全部都系好多骨。 加埋支竹,山菜,同猪皮一齐捞汁,都有另一种风味,大家不妨一试。 肥牛 食完鸡煲当然就换过个汤底打边炉,肥牛都有两款唔同简,有牛肩胛,牛板腱, 食落各款牛既质素都算好,板腱属肩胛肉一种,而牛味属于浓,肉质比较结实,口感嚼劲比较强,普通肩胛就会脂肪分布比板腱肉多,食落会相对油脂好小小,但都算食落比较有嚼劲,但口感唔会好干,味道同入口既感觉都适中,都系一款会不断重复落单既食物。 其他配料有新鲜既海虾,牛柏叶,都系新鲜爽口,仲有香脆既响铃同炸鱼皮,陈皮鱼蛋 等等,配料算多款。 烧物仲有唔同既熟食可以点算,但因为餐既选择,所以只可以每人点算3款,但种类都有好多选择,例如串烧海炸,鸡软骨,或者焗物,有焗生蚝焗扇贝等等,都系即叫即整,味道都系唔错吃的。总结一间店有三种体验,算系一间不错选择,值得一试,价钱平民,因为都属于街坊生意既小店,环境比较似一般街坊
鸡煲
肥牛
其他配料
烧物
总结
一间店有三种体验,算系一间不错选择,值得一试,价钱平民,因为都属于街坊生意既小店,环境比较似一般街坊饭店,但食落更有风味,可以同朋友一边饮酒倾计,一边食串烧或者6一6 牛肉,最紧要小店唔会好似市区既任食店,会赶你走,所以唔想赶住人食,想同朋友聚会,依间都算一间值得一试既火锅店。