2021-05-05 63 浏览
有日见到朋友story po左间日本野好正,于是问落先知原来大围有间咁靓既居酒屋!咁就揾日去左试下正唔正先~餐厅位于显径同大围站中间,我自己𠮶日就喺大围站行过去,都有少少远,当系为咗美食而运动🤣🤣🤣蟹膏海胆丼 $138朋友叫既丼饭,佢都一路食一路大赞好抵食。饭上面有满满既蟹肉都蟹膏,侧边就有几块海胆同埋玉子😋鲜味十足,而且啖啖都系肉,饭既软硬度及湿度亦岩岩好,我同朋友都好满意呢个丼饭!在家七色卷(六件) $88呢一款真系打卡必备!虽然心里有个疑惑,点解七色卷会得六件😹😹但黎到嘅时候影相真系好靓~~每条饭卷入面都包住蟹柳,面头就有六款唔同嘅刺身🤫自己就最钟意三文鱼同埋吞拿鱼🤤个人觉得呢一款几有创意,但如果份卷入面可以有唔同料或者丰富啲就会更加吸引😍三文鱼(五片) $58个人觉得除咗牛肠串,三文鱼刺身都系呢几个餐点入点我较钟意既😗三文鱼好新鲜肥美,仲要厚切大大块,食落真系几满足😍烧味噌牛肠串 $38本身都钟意食内脏嘅我见到连眼都发哂光🤣食落同猪肠好唔同,感觉有啲似一层皮包住咗猪润,口感有啲粉粉,但我自己觉得系有惊喜同几好味😗京葱鸡腿肉 $28呢串鸡腿肉就中规中矩,唔算好特别,肉质可以更好!

蟹膏海胆丼 $138

在家七色卷(六件) $88

三文鱼(五片) $58

烧味噌牛肠串 $38

京葱鸡腿肉 $28
呢串鸡腿肉就中规中矩,唔算好特别,肉质可以更好!

明太子玉子烧 $22
爱蛋人士必叫,明太子味好重,食多左会觉得太重口,但叫番一份两个人share就岩岩好!

整体来讲位置偏远咗少少,单餐厅都有唔少值得打卡同一试嘅餐点💓大家都可以揾机会去试下!
  • 烧味噜牛肠串