2018-01-18
今日又约咗大围地胆朋友食饭,由佢介绍之下就嚟咗呢间高质日本餐厅,餐厅外表望落唔大,但原来内有干坤!系有2楼㗎!2楼环境更静、更舒服!餐牌嘅种类都算几多,系朋友推介之下就嗌咗几样食物share食照烧鱿鱼筒睇个卖相就觉得好细心,鱿鱼烧得好惹味,酱汁甜甜地好开胃,因为鱿鱼系比较饱肚嘅食物,所以呢一个小食两个人食啱啱好香葱拖罗蓉手卷手卷有惊喜!拖罗蓉几新鲜,而且料好多,食到最底都仲有拖罗蓉,好食!海胆鱿鱼卷呢个大推介呀!!有我最钟意食嘅海胆!!仲要用鱿鱼包住!点小小Wasabi味道非常夹,好特别嘅食法!下次黎嘅话一定会再叫!!汁烧鸡小腿呢个又系二人份量,串烧烧得几香口,而且唔会好干,仍然保留到啲肉汁,再加上烧汁嘅香味,唔错!到主食方面,我哋嗌咗三文鱼炒饭三文鱼炒饭冇特别嘅惊喜,不过份量都算几多,而且味道都唔错安格斯牛肉面呢个反而有惊喜!牛肉好薄好嫩,面身亦都好爽口,汤汁又唔会好咸,啱啱好!恰到好处!成碗面食起嚟感觉好唔错,推介!呢间日本小店嘅食物价钱都好亲民,质素唔错,下次黎大围会再帮衬!
照烧鱿鱼筒
香葱拖罗蓉手卷
海胆鱿鱼卷
汁烧鸡小腿
到主食方面,我哋嗌咗三文鱼炒饭
三文鱼炒饭冇特别嘅惊喜,不过份量都算几多,而且味道都唔错
安格斯牛肉面