好想去日本🇯🇵旅行既小篇👧🏻,今次去左大围616烧肉酒场食日式烧肉,餐厅主打多款日式和牛烧肉,为的是食新鲜和牛,而且居酒屋🏮装修充满日风,有樱花摆设🌸,犹如自己置身于日本居酒屋一样🤭,好开心。同朋友样样都好想食,我地就拣咗二人套餐,估唔到食物质素都有惊喜,而且好丰富。❄️雪·二人特盛 𝘀𝗲𝘁🇯🇵💰888/2pp👭 +10%🌸 前菜🌟 蕃茄🍅沙律配芥末沙律汁🥗蕃茄好新鲜又爽口而且份量好多,系个开胃嘅前菜。🌸 蒸物&刺身🌟野菌蟹肉茶碗蒸水蛋好滑好好味,配上新鲜野菌蟹肉,食落每一啖都有蟹香味。🌟 刺身三点 有三文鱼、油甘鱼、赤虾🦐。小编👧🏻最钟意赤虾刺身特别鲜甜爽口,嫩滑肥美。🌸 拼盘🐂🌟黑毛和牛特选牛小排 🌟澳洲和牛肉眼上盖 、澳洲和牛牛腹肉 、澳洲和牛牛肩芯、澳洲和牛横膈膜 🌟牛肋肉🌟烧白鳝 & 野菜‼️ 黑毛和牛牛小排雪花纹好靓,烧落入口即溶在沾上玫瑰盐,突出牛味,入口大满足🤭 小篇👧🏻推介😋 而澳洲和牛烧落牛味香浓肉质都系较嫩,沾上柚子汁,突出牛味肉香之余仲会减低油腻感,好夹‼️自己烧白鳝外皮焦脆,肉质弹牙鲜甜,再沾上鳗鱼汁,突出白鳝鲜味,非常之好味。🌸主食🌟温泉玉子丼🥚想讲食烧肉一定会配

❄️雪·二人特盛 𝘀𝗲𝘁🇯🇵
💰888/2pp👭 +10%

🌸 前菜

🌟 蕃茄🍅沙律配芥末沙律汁🥗
蕃茄好新鲜又爽口而且份量好多,系个开胃嘅前菜。

🌸 蒸物&刺身
🌟野菌蟹肉茶碗蒸

水蛋好滑好好味,配上新鲜野菌蟹肉,食落每一啖都有蟹香味。

🌟 刺身三点

🌸 拼盘🐂

🌟黑毛和牛特选牛小排
🌟牛肋肉
🌟烧白鳝 & 野菜

🌸主食
🌟温泉玉子丼🥚

想讲食烧肉一定会配饭‼️ 紫菜温泉蛋捞饭好好味,而且烧完既和牛再配埋饭,真系超夹‼️

🌸饮品

🌟桃味乳酸汁🍑
🌟 日本木村信州苹果汽水🍎

🌸柚子雪笆

雪笆带有少少柚子肉,食落酸酸甜甜好解腻。

#cc_大围推介
——————————————————

💕Encore指数:4/5
💕喂食指数:4/5
💕环境:4/5
💕推介指数:4/5
——————————————————

如果钟意我既分享pls follow —> @cc_foodie_dairy ☺️💕

📍 616烧肉酒场 (大围)
大围积福街60-62号好时洋楼地下4-5号舖

@616_yakiniku #大围好去处 #大围美食 #大围烧肉 #烧肉 #日本和牛 #和牛 #黑毛和牛 #澳洲和牛 #大围烧肉酒场 #大围黄店 #黄店