2024-08-31
围方有好多餐厅,咩菜式都有,见到3楼有间Bricklane 好耐冇食过啦😆即刻同屋企人食返餐先💕夜晚都有好多选择,围方呢间分店空间感十足,聚会都好适合🙌🏻我哋嗌咗一个dinner set ,另外再加啲野食,全部野食都好有质素👏🏻🔺柚子虾沙律呢个沙律好清新,哈好大只又爽口,柚子肉都好多,沙律菜够新鲜,开胃好唔错🔺蕃茄浓汤超级浓郁嘅蕃茄汤,饮耐仲有啖啖蕃茄肉🔺带子海胆饭呢个饭嘅带子超大粒,个意大利饭煮到好腍,每啖都食到海胆蓉,大满足🔺安格斯肉眼扒12安士好大块,油花好丰富,咬落好juicy ,煎得啱啱好,伴碟菜都好多,焗薯仔,芦笋,红萝卜,点埋红酒汁,好正呀🔺生蚝生蚝好大只又新鲜,完全冇腥味,食落好creamy ,餐厅好细心,会用冰底铺住,确保新鲜,每半打会搭配一杯白酒或者红酒🔺草莓奶昔🔺双重朱古力奶昔奶昔浓郁而唔会过甜,奶味偏重🔺朱古力棉花糖夹饼次次嚟到必叫甜品,烤焦嘅棉花糖底下系满满嘅朱古力酱,配埋夹饼,大人细路都钟意🔺雪糕浓缩咖啡呢个系冰火甜品,咖啡中和咗雪糕嘅甜,饭后食返个都好唔错
🔺柚子虾沙律
🔺蕃茄浓汤
超级浓郁嘅蕃茄汤,饮耐仲有啖啖蕃茄肉
🔺带子海胆饭
🔺安格斯肉眼扒
🔺生蚝
🔺草莓奶昔
🔺双重朱古力奶昔
奶昔浓郁而唔会过甜,奶味偏重
🔺朱古力棉花糖夹饼
🔺雪糕浓缩咖啡
呢个系冰火甜品,咖啡中和咗雪糕嘅甜,饭后食返个都好唔错