2023-01-11 86 浏览
好掛住日本呀🥹未飛之前喺香港搵間日本燒肉食下先!依間位於大圍嘅616燒烤店不論係環境 服務質素 食物質素價錢 我都會比滿分🥰 絕對推薦大家去試吓🤩刺身五點盛食燒肉之前先食咁個刺身拼盤 真係估唔到 連一間專食日本燒肉嘅舖頭 佢嘅刺身都可以咁新鮮咁好味🤩 三文魚腩簡直係出色 好肥美亦都好魚味 完全唔無筋 仲有赤蝦勁厚肉💯烤牛肉凱撒沙律食完刺身就食沙律 沙律菜全部都好Fresh 加埋醋 超級開胃🥰黑毛和牛西冷薄燒//黑毛和牛肉眼上蓋//澳洲和牛橫隔膜//極上封門柳我哋叫咗四款肉 有三款都係和牛😝 店員亦都好貼心地 建議我哋先食黑毛和牛 後食澳洲和牛 因為咁就唔會蓋過黑毛和牛嘅香味🥳肉質完全唔韌 牛肉嘅脂肪比例亦都好完美 食落唔會太肥😘最令我有驚喜嘅就係黑毛和牛西冷薄燒👍🏻係一塊好大嘅和牛薄片😋脂肪好平均 燒香完之後有非常濃嘅和牛味 入口即溶😚蒜香牛油雜菌除咗肉類之外 我哋仲叫咗一盤雜菇🤩入邊有好多唔同種類 而且每一樣都非常新鮮 櫻花蝦和牛炒飯燒完肉配埋呢個和牛炒飯加埋就啱啱好😙除咗燒肉之外 和牛炒飯都炒到好乾身😆 而且唔會太鹹 啱啱好🥳最後餐廳仲送咗柚子雪糕俾我哋🤪非常之清新 作為一個飯後甜

刺身五點盛

烤牛肉凱撒沙律

肉質完全唔韌 牛肉嘅脂肪比例亦都好完美 食落唔會太肥😘

蒜香牛油雜菌

櫻花蝦和牛炒飯

最後餐廳仲送咗柚子雪糕俾我哋🤪非常之清新 作為一個飯後甜品係非常之適合🥰