2022-11-06 30 浏览
位于大围嘅豪华和牛烧烤店舖樱 和牛飨宴黑毛和牛西冷 180G净系见到肥瘦配搭颜色已经知道系一流水准而且有工作人员现场亲自处理 生熟程度拿捏得非常准确 这个和牛西冷不得了 浓郁嘅牛肉味食落之后在口腔中回荡 又有油香又有肉香 口感顺滑入口即溶黑毛和牛极上牛小排 偏白色嘅牛小排上面系比较多脂肪成份 油感十足 幼嫩滑感 咬落去爽口 黑毛和牛肉眼上盖瘦肉成份比较重 所以口感上面比较实在 而且相对牛小排 这件肉眼牛肉味更加突出黑毛和牛牛肋条非常有气势嘅牛肋条 一大条夹起上嚟非常赘手 肥瘦均匀 烧嘅时候需要反覆转身 而且剪开几个段落 口感非常一流 油脂同埋牛肉嘅配搭啱啱好 有咬口 肉味浓郁 澳和牛横隔膜从来冇食过横膈膜 原来口感可以这样的特别好似食紧蚌类食物一样 爽脆感觉食得过瘾 就算系内脏都有好好的牛肉味道澳和牛腹肉 开始比较强烈嘅牛肉味 比较多嘅腌制酱汁同埋芝麻更加令到𠮶种牛肉有一种香味色泽均匀 烧完之后原来都系非常之柔滑有一种入口即溶嘅感觉配上 苹果汁 烧肉汁 玫瑰岩盐 柠檬汁甜酸淡丽各有各特色令到味道更到另一个层次一大碗白雪雪的珍珠米饭加埋牛肉肉汁一齐进食 从来冇食过一碗饭系可以食得咁豪华野

位于大围嘅豪华和牛烧烤店舖

餐厅非常细心及暖心
赠送甜品给客人

柚子雪芭
冻冰冰酸酸的消热解腻一流

#hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #周末好去处 #香港好去处 #食好西 #美食